Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

Sygeplejersken: De 5 mest stillede spørgsmål omkring vægttab

Vores sygeplejerske Debbie svarer på de mest almindelige spørgsmål om medicinsk vægttab. Bliv klogere her, hvis du selv overvejer et forløb.

Sygeplejersken: De 5 mest stillede spørgsmål omkring vægttab

Hvad er inkluderet i et forløb hos Embla? Hvad får man?

Vi tilbyder et 100 % online vægttabsforløb, så du nemt kan deltage i hjemmefra. Vi kombinerer vægttabsmedicin med forskningsbaseret sundhedscoaching i kost, motion og søvn. Vi lærer dig om sund livsstil og tilrettelægger et realistisk forløb, der er skræddersyet til dig, som du kan holde efterfølgende, således at du ikke skal fortsætte med medicinen efter dit ønskede vægttab. Det er selvfølgelig også muligt at deltage uden brug af medicin.

Når du har registeret dig på hjemmesiden, vil du blive kontaktet for at opsætte en online sundhedssamtale med mig eller en anden sygeplejerske. Vi vil stille dig generelle spørgsmål om din sundhed for at sikre os, at vi kan passe godt på dig, og for at forstå netop din historie.

Efter din sundhedssamtale udskriver en af vores læger medicinen til dig. Du vil få opsat en online samtale med din faste sundhedscoach. Din coach vil sammen med dig lave en plan for det videre forløb, der skal hjælpe dig med at nå dine mål.

Du vil nu fortsætte i vores vægttabsprogram med coaching og medicin i tæt løbende dialog med dit Embla team bestående af en sygeplejerske, læge og coach. Du kan læse mere om, hvordan et medicinsk vægttab fungerer her.

Hvad er bivirkningerne til den medicin I bruger til vægttab hos Embla?

Medicinen efterligner effekten af et af kroppens appetitregulerende stoffer. Medicinen sænker din appetit og fortæller din hjerne, at du ikke er så sulten. Det hjælper dig til at spise mindre. Derudover gør medicinen, at din mavesæk tømmer sig langsommere. Derved vil du føle dig mæt meget længere. Følelsen af mæthed kender vi alle efter et stort måltid, men en bivirkning til medicinen kan være, at man netop skal vænne sig til at føle sig mæt så længe. Det kan godt give kvalme og en følelse af oppustethed. Heldigvis er det langt fra alle der oplever bivirkninger. Hvis man oplever fx. kvalme kan man vente lidt med at øge dosis af medicinen, hvorved kroppen har tid til at vænne sig til niveauet af medicinen. Der er også mange tips til, hvad der er godt og dårligt at spise og drikke i forbindelse med medicinen. Det afhjælper f.eks. kvalme en del.

Hvor meget taber man sig?

Det er svært at svare præcist på, for det afhænger af mange faktorer som kost, motion, køn og stofskifte osv. Vi sætter oftest et mål om 0,5-1 kg. ugentligt. Når det så er sagt, taber nogle sig mere end det. Eksempelvis har vi oplevet klienter som taber sig 5-7 kg på de første 14 dage. Det er selvfølgelig fantastisk med store resultater, så man får blod på tanden, men det er vigtigt at man selv kan følge med, og at man lever på en måde, som man kan følge bagefter og dermed slippe medicinen. Lever man af gulerødder og løber lange ture hver dag - ja så kan man kun holde det ud i et par uger. Det bliver bare en sur opgave, hvor man i virkeligheden er dømt til kun at kunne fejle. En gylden middelvej er både sundere og sjovere. Det giver også muligheden for at man leve med den bagefter.

Hvad koster selve medicinen på apoteket?

Hvad prisen på medicin kommer til at ligge på, afhænger i nogen grad af, hvilken medicin og hvilken fabrikant man vælger. Hos Embla fungerer det sådan, at vi laver en vurdering hver 4. uge, i forhold til om du skal stige i medicin eller blive på den samme dosis. I starten vil du typisk stige hver 4. uge, hvorefter man forbliver på en stabil dosis efter 9 uger. Vi fokuserer dog altid på, at du skal være på en så lav dosis af medicin som muligt. Det kan du læse mere om her. Du kan forvente, at beløbet i starten af forløbet ligger på omkring 1000,- om måneden. Og som dosis stiger, vil man ende på omkring de 1200,- om måneden til indkøb af medicin. Vi hjælper selvfølgelig med alt, der omhandler medicin - herunder hvilken type, du skal vælge, og hvor stor din dosis skal være.

Hvor længe varer et typisk forløb hos Embla?

Vi arbejder for, at du skal opnå et varigt vægttab, uden at du har behov for medicinen efterfølgende. Det tager tid at ændre vaner, og du skal forvente, at et forløb hos os tager 12 til 18 måneder, alt efter hvor meget du vil tabe dig. I den tid gør vi alt for, at du kan opnå og holde dine mål. Vi mener, at Embla er det vægttabsforløb, der vil ændre din historie og få dig derhen hvor du gerne vil.

Navigation
newsletter

Få tips til et sundere liv

Nul spam, bare konkrete råd til at leve sundere.

Læs vores andre artikler

Gå til arkiv