Nedsæt din appetit med vægttabsmedicin, og tab dig. Uden sult

Forskningen viser, at coaching i kombination med vægttabsmedicin er dobbelt så effektivt, som andre metoder, når du vil opnå et varigt vægttab. Derfor kan du som medlem hos Embla få udskrevet godkendt medicin til at støtte dig på din rejse mod en lettere krop.

embla | din medicinske vægttabskllinik
Hos Embla forstår vi vigtigheden i at kombinere vægttabsmedicin med sundhedscoaching. Vi bruger kun godkendt medicin på recept som hjælp på rejsen, da den del aldrig bør stå alene. For de medlemmer, der bliver hos os i +12 måneder, ser vi et gennemsnitligt vægttab på 20 %. Det er vi ret stolte af!
Book gratis samtale

Hvordan virker GLP-1a?

Gruppen GLP-1-analoger (GLP-1a) efterligner effekten af det naturlige tarmhormon GLP-1. Når man tilføjer kroppen GLP-1a øges mæthedsfølelsen, og du vil derfor opleve at have behov for at spise mindre. Medicinen virker på din underliggende metabolisme og er derfor et effektivt værktøj i kombination med sunde livsstilsændringer til et langvarigt vægttab. Medicinsk behandling mod overvægt er ikke en ny ting. Man har behandlet overvægt med medicin i mange år, dog er de seneste generationer af medicinen med betydeligt færre bivirkninger og øget effekt. De mest almindelige bivirkninger ved behandlingen er kvalme, diarré og forstoppelse. Medicinen giver ikke et vedvarende vægttab alene. For at få mest ud af et forløb, skal man betragte det som en “booster” til at komme godt i gang, med den livsstilsændring som er forenelig med den vægt man ønsker.

Medicinsk vægttab

Hvordan virker medicinen hos Embla?

Hos Embla kombinerer vi coaching, medicin og digitale værktøjer så du opnår et varigt vægttab.

Godkendt og gennemtestet

Hos Embla bruger vi GLP-1a-medicin som en del af forløbet hos mange af vores medlemmer. Medicinen regulerer din appetit og får dig til at føle dig mæt mellem måltiderne - præcis som de hormoner, der allerede findes i dit tarmsystem.

Udskrevet af vores læger

Under din første gratis sundhedssamtale hos Embla sikrer vi, at du opfylder kravene til at kunne få udskrevet medicin, og at den er det rette valg for dig og dit vægttabsforløb. En af vores læger udskriver en recept, og du henter selv medicinen på apoteket. Hos Embla udskriver vi kun medicin, der er godkendt af Lægemiddelstyrelsen

Medicin & livsstilændringer

Vi hjælper dig med at finde den rigtige dosis og følger dig tæt, så vi hele tiden er sikre på, at du får mest muligt ud af dit medlemskab hos os. Vi tilbyder ikke et medicinsk vægttab uden kombinationen med coaching som har fokus på kost, motion, søvn og fysisk aktivitet.

Book gratis samtale

Hvad koster medicinen?

Man skal betale for medicinen på apoteket. Alt efter hvilket præparat, dosis og mængde må man forvente en omkostning på ca. 900 - 1.100 kr/måneden. Prisen fastsættes af staten, apoteket og medicinalvirksomhederne og Embla har ingen andel i dette. Et medicinsk vægttab er desværre ikke på nuværende tidspunkt tilskudsberettiget.

Er du medlem af Sygeforsikring “danmark”, kan du få tilskud til din medicin hvis du er i gruppe 1, 2, eller 5. De dækker op til 50% af udgiften.

Uden tilskud koster medicinen 950-1.350 kroner om måneden. Prisen er ikke inkluderet i dit medlemskab hos Embla.

The medicin

Hvordan tages medicinen?

Du tager medicinen ved at prikke dig selv i maveskindet, lår eller skulder med en lille nål. Nålen er faktisk så lille og tynd at de fleste ikke mærker den.

1
Afmål din dosis ved at skrue på dosisvælgeren.
2
Dosistælleren viser, hvor stor en dosis du har målt af.
3
Sæt den lille, fine nål mod huden på enten maven, overarmen eller låret.
4
Tryk på dosisknappen med din tommelfinger og hold den nede, indtil tælleren viser 0.
5
Vent i 6 sekunder, inden du løfter pennen fra din hud.
Man er altid velkommen til at stille spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet lidt at de spørgsmål vi ofte får. Har du andre spørgsmål eller er interesseret i, at høre mere om medicinsk vægttab så skriv til os i chatten eller på kontakt@joinembla.dk

Hvorfor behandle svær overvægt med medicin?

Det er svært at tabe sig og endnu sværere at fastholde et vægttab. Det er ikke nok at spise mindre og løbe mere - din biologi stritter imod. Appetitregulerende medicin hjælper dig igennem den mur af sult, mange oplever, når de går i gang med at tabe sig. Forskning viser, at GLP-1a-lægemidler i kombination med livsstilsændringer er en effektiv måde at opnå et varigt vægttab. Derfor kan medicin være del af løsningen for dig, der har svært ved at tabe dig og holde vægten nede bagefter.

Hvem kan få udskrevet medicinen?

Du kan få udskrevet medicin til dit vægttab, hvis du har et BMI over 30. Medicinen skal altid bruges som en del af et forløb med sund kost og motion - som medlem hos Embla lærer din coach dig, hvordan du skal spise og træne, og giver dig de nødvendige mentale værktøjer til at nå i mål.

Er medicinen sikker?

De GLP-1a-lægemidler, vi udskriver til vores medlemmer hos Embla, er alle godkendt af Lægemiddelstyrelsen. GLP-1a-lægemidler er blev anvendt til sikker behandling af sukkersyge i Danmark siden 2009. I den forbindelse opdagede man, at behandlingen også førte et vægttab med sig. Forskere har siden lavet studier af, om medicinen kan bruges til at behandle svær overvægt. I dag er flere GLP-1a-lægemidler godkendt til brug i vægttabsforløb.

Får jeg min medicin af Embla?

Nej, det gør du ikke. Hos Embla udskriver vores læge en recept på et af de lægemidler, vi bruger i vores forløb. Medicinen skal du selv hente og betale på apoteket.

Hvad er de hyppigste bivirkninger?

Du kan opleve milde bivirkninger som kvalme, forstoppelse og diarré. Typisk vil du kun opleve bivirkningerne i en kort periode, og de kan tit afhjælpes ved, at vi justerer din medicindosis. Den kost, din coach vejleder dig i at spise, minimerer også bivirkningerne. Langt de fleste af vores medlemmer oplever kun få eller slet ingen bivirkninger.

Kan jeg få tilskud til medicinen?

I Danmark er der ikke tilskud til de receptpligtige lægemidler, der bliver brugt til at behandle svær overvægt. Hvis du er medlem af Sygeforsikring ”danmark”, kan du dog få tilbagebetalt 25-50% af prisen på din medicin.

Hvordan virker GLP-1a-lægemidler?

GLP-1a-lægemidler efterligner kroppens eget mæthedshormon, der hedder GLP-1. Når du spiser, bliver GLP-1 frigivet i din tarm og sender besked til din hjerne om, at du er mæt. GLP-1a-lægemidler har samme effekt: De sænker din appetit og får dig til at føle dig mæt hurtigere. På den måde hjælper medicinen dig med at opnå og fastholde et vægttab.

Hvordan tager jeg medicinen?

Du tager din medicin ved at stikke dig i enten maveskindet, overarmen eller låret. Til formålet bruger du en pen med en lille fin nål. Det gør ikke ondt - de færreste mærker, at man stikker sig. På pennen afmåler du din dosis, derefter sætter du pennen mod det sted på kroppen, hvor du vil stikke dig, trykker knappen på pennen ind og venter derefter seks sekunder med at trække nålen ud igen, så du er sikker på, at medicinen er trukket ind.