Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

"Tæt opfølgning er alfa og omega for mig, og det får jeg 100 % hos Embla"

Vi har taget en snak med Grethe, et af vores medlemmer, som havde dårlig erfaring med coaching, før hun endte hos Embla. Heldigvis erfarede hun, at vi i Embla havde en anderledes tilgang, og i dag vil hun ikke være foruden.

"Tæt opfølgning er alfa og omega for mig, og det får jeg 100 % hos Embla"
“Tæt opfølgning er alfa og omega for mig, og det får jeg 100 % hos Embla. Kort sagt hjælper coaching mig til at kæmpe og vide, at nogen hepper på sidelinjen.”

Grethe har været medlem hos Embla siden juli 2022 og har tabt sig 11,4 kg. Hun har tidligere prøvet forskellige vægttabsmetoder og brændt nallerne på en dyr coach, som ikke virkede. Men hendes tvivl blev hurtigt vendt til glæde, da hun erfarede, at Embla benytter sig af nogle helt andre og nye metoder til motivation og vægttab. 

Nu er coachingen helt afgørende for Grethes vægttabsforløb, og hun får den sparring samt tryghed, hun har manglet. På nuværende tidspunkt benytter hun sig af coaching hos Embla og af medicin hos egen læge, hvilket også er en måde, man kan gøre det på hos os. Vi er så glade for at følge Grethes proces og taknemmelig for, at hun vil dele sine oplevelser med os og jer. 

Vores snak med Grethe

Forløb: Coaching hos Embla. Medicin hos egen læge grundet forløb med andet medicin, som Grethes læge styrer. 


1. Hvor hørte du først om muligheden for at komme på vægttabsmedicin? 
Jeg mener, jeg hørte om muligheden hos egen læge, eller jeg kontaktede min læge efter at have hørt om Saxenda.

2. Hvad var din erfaring med håndtering fra egen læges side? 
Med recepten på Saxenda fulgte en tid hos en sygeplejerske hver 14. dag med vejning og en kort snak om, hvordan det gik.


3. Hvad var muligheden for support og opfølgning hos egen læge? 
Den eneste mulighed for support og opfølgning var hver 14. dag, og jeg kunne eventuelt ringe i dagtimerne. Men sygeplejersken var ikke altid på job, og efter kl. 14 var der ingen mulighed. 


4. Havde du bivirkninger? 
Jeg havde ingen bivirkninger ved Saxenda, men en del ved Ozempic og Wegovy.


5. Havde du effekt af medicinen alene? 
Saxenda havde jeg slet ingen effekt af, og motivationen i forhold til kost var minimal. Meget på grund af for lidt opfølgning og manglende resultat på vægten.


6. Hvorfor valgte du at skifte til Embla?
Da Ozempic blev en mulighed, søgte jeg på navnet og fik Embla op som en mulighed. Først havde jeg tænkt at få en coach alene, men ændrede hurtigt mening og besluttede mig for coach + medicinpakken. Jeg havde tidligere “brændt mig” på et meget dyrt coachforløb, så var lidt skeptisk som udgangspunkt. Men jeg bemærkede hurtigt, at Embla havde en helt anden tilgang til coaching end det, jeg tidligere havde erfaret andre steder fra.


7. Hvad var din oplevelse af at være skiftet til medicin + coaching? 
Coaching var og er helt afgørende i forhold til hele vægttabsforløbet. Med hensyn til medicin så var jeg 100 % tryg, når der kom bivirkninger, da der var sygeplejerske og læge tilgængelig 24/7. Det samme med coach, hvor jeg har kunnet spørge og sparre sammen med coach næsten til enhver tid. Det er befriende ikke at skulle vente til næste dag eller efter weekend, hvis der var spørgsmål, der “brændte på”. 

Desuden er det en rigtig god motivation, at den mad, jeg registrerer, bliver læst og kommenteret. Og at samtalerne hver 14. dag giver mig mere motivation og “et spark bag i”, hvis nødvendigt. Men ingen løftet pegefinger. Her er der faktisk nogen, som vil hjælpe mig med min vægttabsrejse… Det føles godt! Tæt opfølgning er alfa og omega for mig, og det får jeg 100 % hos Embla.


8.Hvad har forskellen i effekten været på medicin alene sammenlignet med medicin + coaching hos Embla? 
Ved medicin alene eller kort vejning/samtale hver 14. dag mister man hurtig motivationen. Man bliver utryg ved eventuelle bivirkninger og mangler meget den funktion, som Embla har med. Alt fra registrering af kost, motion mm. Og så får man kommentarer tilknyttet den personlige kontakt via skærm, og via de spørgmål man sender coach, samt tanker omkring diverse knyttet til den nye livsstil, motivation og “bump på vejen”.

9. Hvorfor valgte du at holde fast i “coaching only” hos Embla, efter du har fået medicin hos egen læge? Jeg har valgt at holde fast i coachingdelen hos Embla, da det netop er dét, der motiverer og giver resultater. Tilgangen og tilbagemelding fra coach er altafgørende for mig. Det bliver hurtig upersonligt med en (dyr) coach, som sender et standard kostplan og træningsprogram ud og ikke er tilgængelig. Det er de hos Embla, og der er et helt andet fokus end kostplan og træningsprogram … Det kan jeg li’.

Lægens tilbud om vejning og en snak hver 14 dag, og bare i en begrænset periode på dagen, skaber frustration, og så giver jeg op. At jeg kan skrive og få svar ganske hurtig har meget at sige. Kort sagt hjælper coaching mig til at kæmpe og vide, at nogen hepper på sidelinjen .


Overvejer du et forløb hos Embla?

Vi ser frem til at hjælpe mange flere mennesker som Grethe med et personligt vægttabsforløb. Ønsker du en uforpligtende snak med vores dygtige sygeplejerske om et eventuelt forløb, så kan du booke en tid her på hjemmesiden. Du kan også starte med at læse mere om forløbet her.

Navigation
newsletter

Få tips til et sundere liv

Nul spam, bare konkrete råd til at leve sundere.

Læs vores andre artikler

Gå til arkiv