Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

Vores Wegovy-erfaringer: resultater efter 1000+ i vægttabsforløb

Efter at have hjulpet tusindvis af medlemmer med at tabe sig (bl.a. med støtte fra vægttabsmedicin som Wegovy), har vi nu en god idé om, hvordan du får de bedste resultater med medicinen, samt hvordan du holder vægten i længden. Læs med for at få alle vores indsigter.

Vores Wegovy-erfaringer: resultater efter 1000+ i vægttabsforløb

Målet med Embla er at hjælpe vores medlemmer med at lave varige livsstilsændringer, så de kan leve et sundere liv.

På denne rejse er Wegovy en biologisk hjælp, der fungerer som et støttehjul for den enkelte. Efter at have hjulpet tusindvis af medlemmer på denne måde, har vi fået en masse erfaringer med Wegovy. Vores store medlemsbase gør også, at vi allerede nu har en stor bunke data og resultater, som er knyttet direkte til den sundhedsrelaterede information, som vores medlemmer registrerer i deres Embla-app hver dag.

Livsforandrende vægttab med mindre medicin

Vores data fortæller os for eksempel, at vores medlemmer i gennemsnit taber sig 1kg. om ugen. I forhold til andre vægttabsmetoder, er dette utroligt imponerende, og skyldes især den store indsats, vores medlemmer ligger i deres vægttabsproces. Samtidig viser vores kliniske studier også, at vores helhedsorienteret tilgang til vægttab, hvor medicin blot er en støtte, fører til at vores medlemmer i gennemsnit bruger 60% mindre Wegovy-medicin til at opnå disse resultater. 

Høj dosis er ikke nødvendig for gode resultater

Som udgangspunkt bruger vi den laveste effektive dosis, da vi ikke ønsker, at vores medlemmer oplever fuldstændig fravær af appetit, hvilket er en risiko ved høje doser. Når appetitten forsvinder helt, er det ikke muligt at arbejde konstruktivt med de rutiner, som er afgørende for at bevare det opnåede vægttab på den lange bane. 

Samtidig viser vores kliniske studier, at vores medlemmer efter 40 uger i gennemsnit har tabt 15,3% af deres oprindelige kropsvægt. Dette resultat overgår andre kliniske studier, og er særligt positivt, da det netop er opnået på trods af brugen af lavere doser af Wegovy.

Hvis du ønsker at finde ud af, om du er kandidat til vores vægttabsforløb, kan du beregne din BMI her.

Hvad kan du forvente af vægttab med Embla og Wegovy

Når du starter et forløb hos Embla, bliver du mødt af en helhedsorienteret indsats, hvor Wegovy kun bliver brugt i det omfang, der giver mening.

Mange medlemmer beskriver, at Wegovy sætter en dæmper på den glubende sult, og bidrager med ro til at fokusere på at implementere nye hverdagsrutiner. Sammen med deres personlige sundhedsmentor udforsker de herefter disse rutiner med henblik på at identificere forhindringer og potentielle udviklingsområder. 

Få ro til at træffe sundere valg

Generelt set er vores medlemmers erfaring med Wegovy og dens effekter meget varieret. 

Men som udgangspunkt oplever de, at medicinen giver dem et ekstra skub og skaber den ro, de har manglet, for at kunne fokusere på at lægge deres liv om. Som medlem er dit samarbejde med din personlige sundhedsmentor essentielt for at opnå et varigt vægttab. Og det vil du hurtigt opleve på egen krop. Mange af vores medlemmer beskriver nemlig, at kombinationen af medicin og personlig støtte har været afgørende for dem.

Samtidig er det vigtigt at huske på, at opbygningen af nye rutiner og vaner tager tid, og derfor er vores forløb på ingen måde et quick fix. Du vil opleve op- og nedture, men her står din sundhedsmentor klar til at støtte og vejlede dig, så du kan komme op på hesten igen, og deres hjælp er altid kun ét klik væk. 

Hvad sker der, når du stopper med Wegovy?

Når du tager kontakt til os til en snak om et potentielt forløb, bliver du taget i hånden fra start til slut.

Allerede fra begyndelsen af dit forløb, lægger vi vægt på at livsstilsændring er omdrejningspunktet, og at medicinen fungerer som en god støtte til at minimere de forhindringer, der kan stå i vejen for at skabe en sundere hverdag.

For eksempel oplever mange medlemmer at sult er en stor udfordring, der gør det vanskeligt at forme nye vaner. Derfor arbejder vi med at identificere og bygge videre på vaner, der omhandler struktur af tid, spisemønstre og aktivitetsniveau, alt imens medicinen hjælper med at gøre processen mere overskuelig.

Sådan hjælper Embla dig med at trappe ud af Wegovy

Når du tager Wegovy (som administreres ved at stikke dig selv med en pen), bliver din appetit mindre og du vil hurtigere føle dig mæt, når du spiser. Når du ikke længere tager medicinen, kommer din “oprindelige” sult tilbage. Denne overgang kan være overvældende og få mange til at tage på igen, da sulten pludselig tager kontrollen igen

For at forhindre dette har vi hos Embla særlige retningslinjer om at hvert enkelt medlem skal trappes ud af deres medicin roligt og sikkert, og vigtigst af alt i et tempo, der passer dem. 

Under denne proces arbejder vi videre med de rutiner, som har været fokuspunkt i hele forløbet, da ting som måltidsstrukturer og aktivitetsniveauer kan gøre det nemmere at håndtere sult. På denne måde har vores medlemmer et markant bedre udgangspunkt for at håndtere udfordringer ved at trappe ud af deres medicin.

Hvorfor du tager vægt på efter Wegovy (og hvordan du undgår det)

Når det kommer til tiden efter et medicinsk vægttab, er videnskaben meget tydelig; vægten vender ofte tilbage, og nogle gange med mere til. Dette sker netop, fordi de oprindelige årsager til overvægt ikke er blevet adresseret, og derfor vender den enkelte tilbage til den samme livsstil, der oprindeligt førte til overvægten. 

Det er dét problem, vi løser hos Embla. Og netop dét er grunden til, at du som medlem bliver tilknyttet et skræddersyet team bestående af sundhedsmentorer, sygeplejerske, læger og psykologer, som støtter dig i at lave de ændringer, der skal til i dit liv for at holde vægten uden medicinen.

Hvornår giver det mening at tage Wegovy?

Ifølge lægemiddelstyrelsens kriterier – som Embla arbejder ud fra – kan du komme i betragtning til behandling med Wegovy, hvis du har et BMI over 30 eller et BMI mellem 27-30 og samtidig mindst én vægtrelateret tilstand som for eksempel:

- Prædiabetes

- Type 2-diabetes

- Forhøjet blodtryk

- Forhøjet kolesterol

- Søvnapnø (hyppige åndedrætsophold under søvn)

- Hjerte-kar-sygdom

Hvis du opfylder kravene til behandling, er Wegovy en ny og effektiv hjælp til vægttab. Eksempelvis til dig, der måske har prøvet adskillige slankekure, men altid har taget de tabte kilo på igen. Eller til dig, som føler sig begrænset i forhold til at forbedre dit helbred eller som ikke kan få slankekure med forbud og restriktioner til at fungere. Eller til dig som ganske enkelt blot ønsker at tabe dig.

Vores erfaring med Wegovy er, at medicinen kan hjælpe de mennesker, som føler sig begrænset i deres fysiske formåen, med at få bugt med deres overvægt

Varigt vægttab handler om mere end tabte kilo

Et Wegovy-vægttab hos Embla handler ikke kun om et tal på vægten; det er en rejse, hvor du lærer dig selv bedre at kende. 

Mange beskriver deres Embla-rejse som en lettelse, da de  – i takt med at vægten falder – bliver mere bevidste om deres adfærd. Samtidig oplever de en stor glæde ved at kunne tabe sig uden strikte kostplaner, madstress, og løftede pegefingre. Særligt fortæller de, at de endelig oplever en form for madro, som de aldrig har haft før. 

Og på den måde er det ikke længere sulten, maden og vægten, der styrer deres velvære. Det er dem selv.

Hvor lang tid går der, før Wegovy virker?

Det er meget individuelt, hvornår medicinens effekt træder ind. 

Nogle oplever en reduceret appetit første dag, der er på medicinen. Andre skal have en højere dosis for at mærke den ønskede effekt. Udover vores medlemmers egne anekdoter, er det svært at sige noget konkret om, hvornår effekten af Wegovy indtræder.

Sådan opnår du de bedste resultater med Wegovy

Vores erfaring med Wegovy er, at det fungerer rigtig godt som et støttehjul i vægttabsprocessen.

Vi ser de bedste resultater, når du som medlem:

- Engagerer dig i dit tætte samarbejde med din sundhedsmentor

- Arbejder aktivt med din livsstil, mindset og vaner

- Er nysgerrig på årsagerne til din overvægt

Din personlige sundhedsmentor hjælper dig med at stille skarpt på de områder af dit liv, hvor små ændringer gør størst forskel, og som gør det muligt, at du kan forblive på en lav dosis Wegovy igennem hele dit liv.  

Hvad vi gør, når vægten står stille

I løbet af deres forløb oplever de fleste af vores medlemmer, at deres vægttab går i stå – også selvom de tager en relativ høj dosis medicin. 

Her er vores erfaring, at vi kan få vægten til at falde igen gennem en række tiltag og initiativer, som din sundhedsmentor hjælper dig med. Eksempelvis har vi set at simple tiltag som at registrere madindtag (spise måltider, ikke indtastning af kalorier), aktivitetsniveau og søvn i Embla-appen har en positiv effekt, da den øgede bevidsthed omkring ens vaner fører til konkrete handlinger og sundere valg. 

Vores fornemmeste opgave i Embla er at støtte og vejlede dig til et varigt vægttab – med og uden Wegovy som støttehjul.

Navigation
newsletter

Få tips til et sundere liv

Nul spam, bare konkrete råd til at leve sundere.

Læs vores andre artikler

Gå til arkiv