Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

“Medicinen kan ikke gøre det alene. Man kan jo ikke sætte sig og spise flødeskumskager, bare fordi man tager medicinen“

Som fortsættelse af vores tema "medicin hos egen læge vs. Embla", har vi snakket med Helle, som startede med at være på vægttabsmedicin hos sin læge, men sidenhen skiftede til Embla. Læs mere om, hvordan Helle oplevede en ny form for støtte, og hvorfor det var afgørende for vægttabet - og hvordan hun formåede at tabe 35,6 kg.

“Medicinen kan ikke gøre det alene. Man kan jo ikke sætte sig og spise flødeskumskager, bare fordi man tager medicinen“

Helle har været medlem hos os i Embla siden juni 2022 og har opnået et samlet vægttab på 35,6 kg. Helle har oplevet en helt anden og positiv proces med sit vægttab, sammenlignet med sine tidligere forsøg. Hun har fundet en tryghed i alt det, som coachingen giver hende. Særligt delen med, at der bliver kigget på det hele menneske, og ikke kun på enkelte brikker. Vi er super glade for, Helle vil dele sin oplevelser omkring skift fra et forløb udelukkende med medicin til vores forløb, der kombinerer medicin og coaching, og som er afgørende for det holdbare vægttab.

Vores snak med Helle

Forløb: Coaching + medicin hos Embla

Hvor hørte du først om muligheden om at komme på vægttabsmedicin?
Igennem en veninde, som selv havde været på medicinen. Hun havde tabt sig på medicinen. Det var effektivt.

Hvad var din erfaring med håndtering fra egen læges side?
Ikke god. Han udskrev recept en pen ad gangen, og dette var betinget af, at der skulle være vægttab. Dette skete en gang om måneden. Der var ingen øvrig støtte. Det var recept og krav om vægttab. Punktum. 

Hvad var muligheden for support og opfølgning hos egen læge?
Der var ikke nogen. 
 

Havde du bivirkninger?
Nej. Kun en smule medicinsk smag i munden. 

Havde du effekt af medicinen alene?
Ja til at starte med, men det gik i stå efter 15 kg. Han ville derfor ikke udskrive mere Saxenda og ikke skifte til Ozempic. 

Hvorfor valgte du at skifte til Embla?
Fordi lægen ikke ville udskrive mere medicin. Og der var ingen ventetid hos Embla.

 Hvad er din oplevelse af at være skiftet til medicin + coaching?
Kun positivt. Det har været enormt lettende, at præstationspresset er blevet fjernet. At det er OK med stilstand. Det har været godt at komme af med det pres. Det er rart at have sikkerhedsnettet. Hvis jeg er i tvivl, så kan jeg altid skrive og få et svar af min coach. 

Helle oplever at hun haft brug for støtte og vejledning i høj grad. Det kunne lægen ikke tilbyde. Hun synes at det var tidskrævende at notere i starten, og det kunne give hende dårlig samvittighed. 

Når man comitter sig, så skal man også gå ind i det. Medicinen kan ikke gøre det alene. Man kan jo ikke sætte sig og spise flødeskumskager, bare fordi man tager medicinen. Man taber sig ikke, hvis ikke man selv yder en indsats også.  

Hvad har forskellen i effekten været på medicin alene sammenlignet med medicin + coaching hos Embla?
 Jeg tror ikke, at jeg havde haft samme effekt, hvis ikke jeg havde fået den støtte, som jeg får hos jer. Jeg synes, at man skal blive bedre til at se det hele menneske, og ikke kun fokusere på hvad du putter i munden. Det handler om så meget mere end det. Der ligger så mange ting bag dét at være overvægtig, og det kan også betyde noget for det, man putter i munden. Enten bliver man sendt hjem med en helt uoverskuelig kostplan eller en recept og et krav om, man skal tabe sig. Man er nødt til at lægge puslespilsbrikker sammen, man kan ikke bare plukke noget ud. 


Er du nysgerrig på Embla?

Vi ser frem til at hjælpe mange flere mennesker som Helle med et personligt vægttabsforløb. Ønsker du en uforpligtende snak med vores dygtige sygeplejerske om et eventuelt forløb, så kan du booke en tid her. Du kan også starte med at læse mere om forløbet her.

Navigation
newsletter

Få tips til et sundere liv

Nul spam, bare konkrete råd til at leve sundere.

Læs vores andre artikler

Gå til arkiv