Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

Coachen: De 5 spørgsmål om vejen til vægttab

Det er helt naturligt at have gode perioder og mindre gode perioder, når det handler om at ændre sine vaner og gå ned i vægt.

Coachen: De 5 spørgsmål om vejen til vægttab

“Det er helt naturligt at have gode perioder og mindre gode perioder, når det handler om at ændre sine vaner og gå ned i vægt. Netop derfor anbefaler vi også, at man bliver i programmet i en længere periode, så der er tid til at reflektere og finde den rette balance i medicin, kost og træning.”

- Maria Olsen, Head of Health Coaching

Hvordan er kost, træning og medicin kombineret?

Vores tilgang til vægttab er anderledes hos Embla, da vi - udover at tilbyde kost- og træningsvejledning som andre coaches - også tilbyder appetitregulerende medicin og ubegrænset support fra et helt sundhedsteam. Vi er en 100 % virtuel klinik, hvilket gør det fleksibelt for dig at være medlem hos os. Derudover er alt, vi vejleder i, evidensbaseret.

Opstart

Når du tilmelder dig på vores hjemmeside, vil en af vores søde og dygtige sygeplejersker tage kontakt til dig for at snakke om mulighederne for at blive medlem. Vi kalder det en screening, da vi skal sikre os, at vi kan hjælpe dig på bedst mulig vis. Bliver du godkendt til et forløb hos os, enten med medicin + coaching eller coaching alene, vil du i vores app blive kontaktet af en af vores kompetente coaches. Dette sker kort tid efter din samtale med vores sygeplejerske. Vores coaches har altid en universitetsuddannelse bag sig og er meget erfarne inden for coaching. Din coach og dig vil som det første lave en aftale om, hvornår I skal starte op, og du vil få noget materiale, du skal læse igennem inden jeres samtale, som vil give dig et indtryk af, hvordan coaching-programmet er skruet sammen. Alt hvad vi hos Embla vejleder i, inklusiv coaching-programmet, er baseret på videnskabelig evidens. Og den bedste effekt viser sig ved at have tålmodighed, så både krop og sind kan tilvænne sig. Giver man en livsstilsændring tid, er du mere tilbøjelig til at holde det ved lige.

Medicin

Medicinen, som vi tilbyder, skal ses som en booster til dit vægttab og din livsstilsændring. Det er ikke muligt at holde et vægttab på sigt udelukkende ved brug af medicin. Derfor er det vigtigt at kombinere medicinen med kost og træning samt vejledning fra din coach. Medicinen udskrives af en af vores læger, og derefter skal den afhentes på dit valgfrie apotek. Det betyder også, at vi hos Embla ikke håndterer medicinen, det gør apoteket. Prisen på medicinen har vi derfor heller ikke indflydelse på. Du kan læse meget mere på vores hjemmeside om, hvordan medicinen virker eller skrive til os, hvis du har yderligere spørgsmål.

Kost

Med henblik på kosten, får du ikke en kostplan, du skal følge eller holde dig 100 % til. For det er vigtigt, at metoden passer til dit liv og ikke den anden vej rundt, for så knækker man hurtigt halsen på det. Din coach vil derfor give dig alle redskaberne til, hvordan du kan spise for at holde dig mæt, stadig spise nogle af de ting, du holder af, og vigtigst af alt, holde dit vægttab på sigt. Nøglen til dette er at have et tæt samarbejde med din coach løbende i forløbet, så I sammen kan justere efter dine behov. Der ikke meget hokus pokus i den metode, vi bruger, da alt er videnskabeligt bevist, men det handler om at få noget struktur på den mad, man spiser, og forstå hvordan man skal kombinere sin mad. På den måde kan du stadig beholde dine favorit-mad, samtidig med du taber dig. Kosten og de opskrifter, som vi anbefaler, er ligeledes udviklet til at gå hånd i hånd med medicinen. Det sikrer, at du får færre bivirkninger, hvis du følger vores retningslinjer.

Træning

Som et led i et langvarigt og holdbart vægttab, er fysisk træning vigtigt. I opstartsperioden og de første 4 uger anbefaler vi at være aktiv 30 minutter om dagen uanset intensitet eller træningsform. Det kan også være gå- eller cykleture til og fra arbejde. Afhængigt af dit fysiske udgangspunkt vil du sammen med din coach finde en balance, der passer til dig, så du også synes, at det er sjovt. Vi forsøger som coaches aldrig at igangsætte for mange ting på samme tid. Så i starten har du meget fokus på de gode kostvaner, og løbende kan man bygge på med træning, så de to ting går hånd i hånd.

Hvem hjælper mig?

Når du bliver medlem hos Embla, står der et helt hold af sygeplejersker, læger og coaches klar til at give dig den nødvendige support. Du har gennem vores app fri adgang til kommunikation (beskeder og videokald) med din coach, og ligeledes hvis du har behov for at få kontakt til sygeplejerske eller læge.

Hvad hvis jeg ikke følger programmet og kommer ud på et sidespor?

Det er helt naturligt at have gode perioder og mindre gode perioder, når det handler om at ændre sine vaner og gå ned i vægt. Netop derfor anbefaler vi også, at man bliver i programmet i en længere periode, så der er tid til at reflektere og finde den rette balance i medicin, kost og træning. Din coach vil være med dig hele vejen og hjælpe dig tilbage på sporet, når der kommer udfordrende perioder. Det er en vigtig del af din proces, at du bruger din coach til at vejlede dig i den rigtige retning. Og husk på, at det er ok at holde ferie og være social uden at skulle tænke over, hvad du spiser. Dette er blandt andet noget, somndin coach vil hjælpe dig med.

Jeg har prøvet alt, hvorfor skulle dette virke?

Det er noget helt nyt at bruge medicin som støtte til et langvarigt vægttab. Og yderligere i kombination med evidensbaserede materiale og et helt sundhedsteam i ryggen. Mange af vores medlemmer har prøvet alt og de siger at Embla virker. Hvis du vil læse, hvad andre skriver om os, kan du læse vores udtalelser på hjemmesiden eller tjekke vores trustpilot-anmeldelser ud.

Hvordan sikrer jeg, at jeg holder mit vægttab?

Du får det bedste resultat og den bedste oplevelse, hvis du følger vores vejledning om at kombinere medicin, kost, træning og løbende samtaler med din coach. Vi har også medlemmer, som har tabt sig meget ved samme kombination uden medicin. Nøglen til det holdbare vægttab består i at få implementeret nogle gode kost- og træningsvaner. For når du en dag har nået din ønskede vægt og skal trappes ud af medicinen, skal kost og træning holdes ved lige. Træningen spiller en stor rolle i at vedligeholde et vægttab, og det er derfor vigtigt at finde noget, du synes er sjovt at lave. Det kan også være små ting som at ændre dine hverdagsvaner ved at cykle på arbejde, altid tage trappen, stå op ved skrivebordet og gå ned og handle. Disse ting er med til at holde dit vægttab ved lige sammen med dine nye kostvaner. Når du afslutter et forløb hos Embla, kan du vælge at blive hos os i et online community. Her kan du fortsat få gode tips og stille spørgsmål, men du kan også nyde godt af andre medlemmers erfaringer. Du kan oprette dig som 100 % anonym i vores community, og det vil kun være forhenværende og nuværende medlemmer, som er en del af platformen.

Hvad sker der efter endt forløb?

Når du ønsker at afslutte dit forløb og har nået dit personlige mål, er der mulighed for at blive hos os på Embla embrace. Det er en slags forsikring, hvor du beholder alle dine data i appen, adgang til communities samt materiale og din kontakt til din coach. Du har dermed altid mulighed for at række ud til din coach og komme tilbage i forløb, hvis du ønsker det. Den sociale support i et vægttab, om det er i samarbejde med din coach eller i dit community, er vigtigt for et vedholdende vægttab. 

Navigation
newsletter

Få tips til et sundere liv

Nul spam, bare konkrete råd til at leve sundere.

Læs vores andre artikler

Gå til arkiv