Coachen: De 5 spørgsmål om vejen til vægttab

17/5/2022

“Det er helt naturligt at have gode perioder og mindre gode perioder når det handler om at ændre sine vaner og gå ned i vægt. Netop derfor anbefaler vi også at man bliver i programmet i minimum 1 år så der er tid til at reflektere og finde den rette balance i medicin, kost og træning.”

- Maria Olsen, Head of health coaching

Hvordan er kost, træning og medicin kombineret?

Vores tilgang til vægttab er anderledes da vi udover at tilbyde kost- og træningsvejledning som andre coaches, også tilbyder appetitregulerende medicin og ubegrænset support fra et helt sundhedsteam. Vi er en 100% virtuel klinik, hvilket gør det fleksibelt for dig at være klient hos os. Derudover er alt vi vejleder i, evidensbaseret og er derfor testet af på mange mennesker.

Opstart

Når du tilmelder dig på vores hjemmeside, vil vores søde og dygtige sygeplejerske tage kontakt til dig for at snakke om mulighederne for at blive klient. Vi kalder det en screening da vi skal sikre os at vi kan hjælpe dig på bedst mulig vis. Bliver du godkendt til et forløb hos os enten med medicin + coaching eller coaching alene, vil du i vores app bliver kontaktet af en af vores kompetente coaches. Dette sker kort tid efter din samtale med vores sygeplejerske. Vores coaches har altid en universitetsuddannelse bag sig og er meget erfarne indenfor coaching. Din coach og dig vil som det første lave en aftale om hvornår I skal starte op og du vil få noget materiale du skal læse igennem inden jeres samtale som vil give dig et indtryk af hvordan coaching programmet er skruet sammen. Alt hvad vi hos embla vejleder i, inklusiv coaching programmet er baseret ud fra videnskabelig evidens og den bedste effekt viser sig ved at være en del af programmet i 1 år. Taber du dig og får nye gode vaner over et år, er du mere tilbøjelig til at holde det ved lige.

Medicin

Medicinen som vi tilbyder skal ses som en booster til dit vægttab og din livsstilsændring. Det er ikke muligt at holde et vægttab på sigt udelukkende ved brug af medicin og derfor er det vigtigt at kombinere medicinen med kost og træning, samt vejledning fra din coach. Medicinen udskrives af en af vores læger og derefter skal den afhentes på dit valgfrie apotek. Det vil også sige at vi hos embla ikke håndterer medicinen, men det gør apoteket. Prisen for medicinen har vi derfor heller ikke indflydelse på. Du kan læse meget mere på vores hjemmeside om hvordan medicinen virker eller skrive til os hvis du har yderligere spørgsmål.

Kost

Med henblik på kosten, får du ikke en kostplan du skal følge eller holde dig 100% til. For det er vigtigt at metoden passer til dit liv og ikke den anden vej rundt, for så knækker man hurtigt halsen på det. Din coach vil derfor give dig alle redskaberne til hvordan du kan spise for at holde dig mæt, stadig spise nogle af de ting du holder og vigtigst af alt, holde dit vægttab på sigt. Nøglen til dette er at have et tæt samarbejde med din coach løbende i forløbet så I sammen kan justere efter dine behov. Der ikke meget hokus pokus i den metode vi bruger da alt er videnskabeligt bevist, men det handler om at få noget struktur på den mad man spiser og forstå hvordan man skal kombinere sin mad. På den måde kan du stadig beholde dine favorit-mad og stadig tabe dig. Kosten og de opskrifter vi anbefaler er ligeledes udviklet til at gå hånd i hånd med medicinen, som sikre at du får færre bivirkninger hvis du følger vores retningslinjer.

Træning

Som et led i et langvarigt og holdbart vægttab, er fysisk træning vigtigt. I opstarts perioden og de første 4 uger anbefaler vi at være aktiv 30 minutter om dagen uanset intensitet eller træningsform. Det kan også være gå- eller cykleture til og fra arbejde. Afhængigt af dit fysiske udgangspunkt vil du sammen med din coach finde en balance der passer til dig så du også synes at det er sjovt. Vi forsøger som coaches aldrig at igangsætte for mange ting på samme tid. Så i starten har du meget fokus på de gode kostvaner og løbende kan man bygge på med træning så de to ting går hånd i hånd.

Hvem hjælper mig?

Når du bliver klient hos embla, står der et helt hold af sygeplejersker, læger og coaches klar til at give dig den nødvendige support. Du har gennem vores app fri adgang til kommunikation (beskeder og videokald) med din coach og ligeledes hvis du har behov for at få kontakt til sygeplejerske eller læge.

Hvad hvis jeg ikke følger programmet og kommer ud på et sidespor?

Det er helt naturligt at have gode perioder og mindre gode perioder når det handler om at ændre sine vaner og gå ned i vægt. Netop derfor anbefaler vi også at man bliver i programmet i minimum 1 år så der er tid til at reflektere og finde den rette balance i medicin, kost og træning. Din coach vil være med dig hele vejen og hjælpe dig tilbage på sporet når der kommer udfordrende perioder. Det er en vigtig del af din proces at du bruger din coach til at vejlede dig i den rigtige retning. Og husk på at det er ok at holde ferie og være social uden at skulle tænke over hvad du spiser. Dette er blandt andet noget din coach vil hjælpe dig med.

Jeg har prøvet alt, hvorfor skulle dette virke?

Det er noget helt nyt at bruge medicin som støtte til et langvarigt vægttab. Og yderligere i kombination med evidensbaserede materiale og et helt sundhedsteam i ryggen. Mange af vores klienter har prøvet alt og de siger at embla virker. Hvis du vil læse hvad andre skriver om os, kan du tjekke læse vores udtalelser på hjemmesiden eller tjekke vores trust pilot anmelderser ud.

Hvordan sikrer jeg at jeg holder mit vægttab?

Du får det bedste resultat og den bedste oplevelse hvis du følger vores vejledning om at kombinere medicin, kost, træning og løbende samtaler med din coach. Vi har også klienter som har tabt sig meget ved samme kombination uden medicin. Nøglen til det holdbare vægttab består i at få implementeret nogle gode kost- og træningsvaner. For når du en dag har nået din ønskede vægt og skal trappes ud af medicinen, skal kost og træning holdes ved lige. Træningen spiller en stor rolle i at vedligeholde et vægttab og det er derfor vigtigt at finde noget du synes er sjovt at lave. Det kan også være små ting som at ændre dine hverdagsvaner ved at cykle på arbejde, altid tage trappen, stå op ved skrivebordet og gå ned og handle. Disse ting er med til at holde dit vægttab ved lige sammen med dine nye kostvaner. Når du afslutter et forløb hos embla, kan du vælge at blive hos os i et online community. Her kan du fortsat få gode tips og stille spørgsmål, men du kan også nyde godt af andre klienters erfaringer. Du kan oprette dig som 100% anonym i vores community og det vil kun være forhenværende og nuværende klienter som er en del af platformen.

Måske er du også interesseret i?

Opskrifter

kærlighed vægttab

Vi er eksperter

Vi har arbejdet med vægttab i rigtig mange år. Forløbet er udarbejdet af nogle af de førende forskere, læger og personer bag de nyeste studier indenfor området. Vi anvender kun metoder, som er funderet i videnskaben.

Læs mere
smiley

Mød holdet

Vi er enormt stolte af de dygtige mennesker, som udgør vores klinik. Med et stort fokus på faglighed og nærvær, har vi sammensat en gruppe eksperter som kan hjælpe dig hele vejen igennem et vægttabsforløb.

Læs mere
telefon hvid

Book din gratis sundhedssamtale

Man kan altid booke en gratis sundhedssamtale med én af vores sygeplejersker, som kan fortælle mere om forløbet og kortlægge om vi er den rigtige valg for dig.

Tilmeld