Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

Lægens erfaringer: medicinsk vægttab for mere end 500 medlemmer

Kort fortalt, så forandres livet i dag for dem, der lever med svær overvægt gennem anvendelsen af nye medicinske behandlingsmuligheder.

Lægens erfaringer: medicinsk vægttab for mere end 500 medlemmer

I dag er der få saglige, venlige og videnskabelige tilbud til dem, der lever med svær overvægt, og det er en skam. Hos Embla tror vi IKKE på ‘spis mindre og løb mere’. Slankekuren er i dag den primære behandlingsmulighed på trods af, at videnskaben beretter om slankekures negative effekt på livskvalitet og mangel på langvarige resultater. Derudover ved vi hvordan kroppen, ved at fjerne mæthedsgivende tarmhormoner, kæmper imod vægttab og gør det endnu sværere at opnå det varige vægttab. Moderne medicinsk vægttabsbehandling erstatter de tarmhormoner, som kroppen fjerner og er på den måde en hjælpende hånd til at hjælpe et sundt vægttab på vej.

Over 500 medlemmer er nu i aktiv behandling hos Embla siden vi åbnede op for tilmelding tilbage i januar 2022. Vi har både haft medlemmer, der har nået deres vægttabsmål, men også haft få medlemmer der ikke mærkede effekten af behandling og valgte at stoppe forløbet. Dem der har været en del af Embla i længst tid har i gennemsnit tabt lige over 15% af deres startvægt. 

Hvis du tror, at medicin alene kan hjælpe dig med at opnå et sundt og varigt vægttab, så tager du formentlig fejl. Når jeg taler med Maria Høyer Olsen, leder af vores sundhedscoaching, så er fællesnævneren for dem, der opnår de gode resultater, at de er en aktiv del af Embla. At være en aktiv del af Embla indebærer at benytte sig at vores kost- samt aktivitets vejledning i samarbejde med din coach, og sammen med de andre medlemmer arbejder på at bygge nye vaner via vores community. Den medicinske behandling hjælper med at dæmpe ‘cravings’ og gør det nemmere for kroppens biologi at omstille sig til en ny livsstil, hvor man kan navigere omkring mad med en større ro. Men det er forsat vores medlemmer, der som individer og i fællesskab, vælger at træffe gode valg. Med gode valg menes der ikke, at man skal sulte sig selv og spise minimalt.

Hos Embla skal du hverken tælle kalorier, følge en plan eller føle, at fødevarer er forbudte.  Det handler om balance og at kunne erfare nuancer i forskellige kropsfornemmelser, eksempelvis en forståelse for den mæthed og oplevelse, som de mere hensigtsmæssige og næringsrige fødevarer kan give dig, og samtidig forstå at de aldrig vil kunne give dig samme fornemmelse af tilfredsstillelse som for eksempel chokolade og chips kan give dig. Mange starter med at skære ned på den energi som de drikker, for eksempel alkohol, juice og sodavand samt den spiselige energi såsom slik. Men når alt kommer til alt, så handler det om at skære ned på mængderne. Der skal være plads til lidt af det hele. Det kræver tid at opbygge forståelse for sin adfærd omkring mad og blive opmærksom på hvordan man kan skabe sunde kostvaner og madro.  Det er ikke nemt, men med medicinsk behandling, støtte fra en coach og et godt fællesskab, køber du dig tid til at arbejde med dine adfærd og vaner, så du med det rette udgangspunkt, kan få et sundt og varigt vægttab.  

Hvad sker der efter medicinsk understøttet vægttab?

Svær overvægt er en kronisk tilstand der rammer 18,5 % af danskerne. Medicin er ikke en kur mod svær overvægt, men en hjælpende hånd, som vi ikke har haft før. Dem der har haft svær overvægt og taber sig gennem medicinsk understøttet vægttab eller en anden metode skal være agtpågivende resten af livet for at sikre, at resultatet kan holde. En god måde at være agtpågivende er at have en partner, der hjælper en til at holde øje med de gode vaner. En anden vej er at være en del af en gruppe, hvor man holder hinanden til ilden. Hos Embla tilbyder vi efter endt forløb, at du fortsat kan være i kontakt med din coach og vores community.

1. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2032183

Navigation
newsletter

Få tips til et sundere liv

Nul spam, bare konkrete råd til at leve sundere.

Læs vores andre artikler

Gå til arkiv