Lige nu tilbyder vi første måned i dit forløb gratis. Ingen binding.
Book gratis samtale
January 17, 2023

Lægens erfaringer: medicinsk vægttab for mere end 500 medlemmer

Kort fortalt, så forandres livet i dag for dem, der lever med svær overvægt gennem anvendelsen af nye medicinske behandlingsmuligheder.
Slankepiller

Kort fortalt, så forandres livet i dag for dem, der lever med svær overvægt gennem anvendelsen af nye medicinske behandlingsmuligheder.

I dag er der få saglige, venlige og videnskabelige tilbud til dem, der lever med svær overvægt, og det er en skam. Hos embla tror vi IKKE på ‘spis mindre og løb mere’. Vi tror ikke på at tælle kalorier, da videnskaben fortæller en mere nuanceret historie om, hvordan kroppen ved at fjerne mæthedsgivende tarmhormoner kæmper imod vægttab. Moderne medicinsk behandling erstatter de tarmhormoner, som kroppen fjerner og er på den måde en hjælpende hånd til at hjælpe et sundt vægttab på vej.

Hvem opnår de gode resultater af medicinsk understøttet vægttab?

Over 500 medlemmer er nu i aktiv behandling hos embla siden vi åbnede op for tilmelding tilbage i januar 2022. Vi har både haft medlemmer, der har nået deres sunde vægttabsmål, men også haft få medlemmer der ikke mærkede effekten af behandling og valgte at stoppe forløbet. Dem der har været en del af embla i længst tid har i gennemsnit tabt lige over 15% af deres startvægt.
Hvis du tror, at medicin alene kan hjælpe dig med at opnå et sundt og varigt vægttab, så tager du formentlig fejl. Når jeg taler med Maria Høyer Olsen, leder af vores sundhedscoaching, så er fællesnævneren for dem, der opnår de gode resultater, at de er en aktiv del af embla. At være en aktiv del af embla indebærer at benytte sig at vores kost- samt aktivitets vejledning i samarbejde med din coach og sammen med de andre medlemmer arbejder på at bygge sunde vaner via vores community. Den medicinske behandling hjælper med at dæmpe ‘cravings’ og gør det nemmere for kroppens biologi at justere til en livsstil med mindre sukker og forarbejdet mad, men det er forsat vores medlemmer, der som individer og i fællesskab vælger at træffe gode valg. Med gode valg menes der ikke, at man skal sulte sig selv og spise minimalt. Du skal ikke tælle kalorier! Det handler om at undgå tomme kalorier. Du skal spise dig mæt i fødevarer der indeholder mange næringsstoffer - de kostfibre, proteiner, fedtsyrer, vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for til at blive mæt og få en sund sammensætning. Mange starter med at skære ned på den energi som de drikker, for eksempel alkohol, juice og sodavand samt den spiselige energi såsom slik. I en del tilfælde,kan man ikke bare skære sukker fra. Mange bruger sukker som en måde at håndtere følelser på. Det kræver tid at bygge forståelse for sine følelser og blive opmærksom på hvordan man på en sund måde kan håndtere dem. Det er ikke nemt, men med medicinsk behandling, støtte fra en coach og et godt fællesskab, køber du dig tid til at arbejde med dine følelser. 

Hvad sker der efter medicinsk understøttet vægttab?
Svær overvægt er en kronisk tilstand der rammer 18,5% af danskerne. Medicin er ikke en kur mod svær overvægt, men en hjælpende hånd, som vi ikke har haft før. Dem der har haft svær overvægt og taber sig gennem medicinsk understøttet vægttab eller en anden metode skal være agtpågivende resten af livet for at sikre, at resultatet kan holde. En god måde at være agtpågivende er at have en partner, der hjælper en til at holde øje med de gode vaner. En anden vej er at være en del af en gruppe, hvor man holder hinanden til ilden. Hos embla tilbyder vi efter endt forløb, at du fortsat kan være i kontakt med din coach og vores community. Uagtet, så handler  det ultimativt om at glemme ‘det med vægten’ i hverdagen og leve naturligt samt sundt uden at skulle tænke på det, men samtidigt være mindfull  om de gode vaner, når vægten stiger.

1. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2032183

Vores blog

Måske er du også interesseret i?

Se flere artikler

Opskrifter

Din inspiration til måltider

Se flere opskrifter