Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

Sådan stoppede Diana med at tælle kalorier og tabte sig 19,5 kg som 70-årig

Fra en ung alder lærte Diana, at vægttab var nøglen til lykke og sundhed, men presset med konstant at tælle kalorier og følge med i hendes fremskridt blev overvældende. Som hun blev ældre, svigtede lægevidenskaben hende ved altid at fokusere på hendes vægt frem for hendes generelle helbred.

Sådan stoppede Diana med at tælle kalorier og tabte sig 19,5 kg som 70-årig

Mød Diana Selby, den inspirerende kvinde, som besluttede at tage kontrol over sit helbred efter pandemien. Med bekymringer om sin vægt og ledsmerter vidste hun, at det var tid til en forandring. Her kom Embla ind i billedet, et holistisk vægttabsforløb med udgangspunkt i den enkelte, der gav hende en ny tilgang til vægttab. I stedet for at tælle kalorier og begrænse sin kost, fandt Diana en støttende sundhedsmentor, der hjalp hende med at nå sine mål. I dette interview dykker vi ned i hendes motivation for at blive en del af Embla, de resultater hun opnåede, og den enorme indvirkning det har haft på hendes liv.

Om Diana

Navn og alder: Diana, 70 år

Hjem: Banbury, Storbritannien

Erhverv: Pensioneret ergoterapeut

Vægttab: 19,6 kg mellem oktober 2022 og juli 2023

Hvem er Diana? Diana nyder at tilbringe tid med sine tre børnebørn og udforske sin passion for håndarbejde. Hun planlægger også at genoplive sin kærlighed til sejlads i den nærmeste fremtid.

Dianas vægttabsrejse er en, mange af os kan relatere til. Fra en ung alder blev hun lært, at vægttab var nøglen til lykke og sundhed, men presset med konstant at tælle kalorier og følge med i hendes fremskridt blev overvældende. Som hun blev ældre, svigtede lægevidenskaben hende, idet fokuset altid var på hendes vægt frem for hendes generelle helbred.

Men med Embla fandt Diana endelig nogen, der så hende som en person, ikke et tal på vægten. Steph lyttede til hendes bekymringer og opmuntrede hende til at træffe bevidste valg omkring sin mad uden presset fra strenge regler eller kalorietælling. Gennem forløbet genopdagede Diana sin kærlighed til madlavning og fandt ud af, at det at tage billeder af hendes måltider hjalp hende med at være opmærksom på hendes portionsstørrelser og de næringsstoffer, der var på hendes tallerken.

For Diana handler Embla ikke kun om at tabe sig; det handler om at genvinde hendes sundhed og lykke. Hun frygter ikke længere at gå til lægen af frygt for at blive dømt og føler i stedet en styrke til at tage kontrol over sit helbred. Gennem støtten fra Steph og Embla-fællesskabet har hun lært, at vægt har meget lidt at gøre med, hvad du putter i munden, og at ægte sundhed kommer fra at behandle din krop og dit sind med kærlighed og respekt.

"Jeg følte, at der måtte være en bedre måde end at tælle alt."

I takt med at hendes 70-års fødselsdag nærmede sig, vidste Diana, at hun måtte tage hånd om sin vægt af hensyn til sin sundhed. Hendes familie, især hendes søn, havde udtrykt bekymring, hvilket blev forstærket af Covid-pandemien. På trods af at have tabt sig med Slimming World tidligere (et populært engelsk vægttabsforløb), følte Diana, at det var tid til en ny tilgang.

"Jeg vidste bare, at jeg havde brug for at tabe mig. Mine led begyndte at klage, og jeg vidste, at hvis jeg bare tabte mig 3-4 kilo, så var mine led rimeligt glade."

Det var ikke længere tiltalende at tælle hver eneste kalorie og begrænse sine madvalg. Det var da hun stødte på Dr. Large, en ven på Facebook, som introducerede hende for Embla. Embla tilbød en forfriskende og styrkende måde at tilgå vægttab på. I stedet for at blive hæmmet af strenge regler og restriktioner, følte Diana, at hun havde mere kontrol over sine valg. Hun kunne stadig nyde de madvarer, hun elskede, samtidig med at hun lærte at balancere sine måltider og træffe sundere valg.

Men mere end blot at finde et nyt forløb, vidste Diana, at hendes mindset var afgørende for hendes succes. Hun troede på sig selv og sin evne til at lave positive ændringer. Og med Embla fandt hun den støtte og vejledning, hun havde brug for for at holde sig på sporet.

Dianas rejse med Embla handlede ikke kun om at tabe sig, men om at finde en holdbar og tilfredsstillende tilgang til sit helbred. Ved at prioritere sin sundhed kunne hun forbedre sin samlede livskvalitet og føle sig bedre tilpas i sin egen krop.

Så mødte hun sin Embla-mentor Steph

Diana har været på en vægttabsrejse i lang tid, og den startede i hendes tidlige teenageår. Denne mentalitet fulgte hende gennem livet, og selv under graviditet blev hun kritiseret for at tage for meget på. Så da hun for nylig gik til et sundhedstjek, nægtede hun at stille sig på vægten, fordi hun ikke ville lade vægten styre.

"Det handlede om kontrol." Hvis jeg stillede mig på vægten, ville den have haft kontrollen."

Men så mødte hun Steph, som lyttede til hende og forstod hendes kamp.

"Hun forstod, at min vægtrejse startede i mine tidlige teenageår. Og dengang blev du fortalt, 'Du skal tælle kalorier for at tabe dig”'. Og det følger dig hele livet. Det er bare forfærdeligt."

Som medlem af Embla starter du altid med den laveste medicindosis. Hvis du er på Wegovy, er det 0,25 mg. Derefter vurderer vi dig hver 4. uge for at afgøre, om du skal øge eller sænke dosis eller forblive på samme niveau. Diana startede med 0,25 mg i november 2022, forblev på 0,25 mg indtil slutningen af januar, og øgede derefter til 0,5 mg i februar (så kun øget efter 3 måneder) og er nu begyndt at trappe ned på medicinen.

Steph opfordrede Diana til at tage billeder af sin mad for at være mere opmærksom på hendes spisevaner og dele dem med hende. Stephs positivitet og regelmæssige tjek var en game-changer for Diana, som følte sig mere ansvarlig og ærlig omkring sin rejse. Selvom Diana stadig har øjeblikke af frustration, som da hun desperat ønskede at være under 70, ved hun nu, at tilbagefald er en naturlig del af processen.

"Hvis det var sket i Slimming World, ville jeg være gået hjem og have spist fish and chips. Men jeg har det ikke sådan nu. Så tænker jeg, okay, det skete ikke i dag. Men, du ved, det vil ske snart."

At arbejde med Steph har givet hende en nyfunden følelse af kontrol og positivitet, hvilket har gjort hele forskellen på hendes rejse.

"Steph har været utroligt positiv, 'Jeg fandt det godt at arbejde med hende. 'Jeg kan ikke tåle nåle, og jeg var meget bekymret for at lære at gøre det.'"

Diana var oprindeligt bekymret for selv at skulle injicere medicinen, men med hjælp fra en af vores engelske læger, Ollie, lærte hun det og fandt ud af, at det ikke var noget problem. Hun var også bekymret for, hvordan hendes søn ville reagere på, at hun brugte medicin.

"Jeg tænkte, 'Jeg fortæller ikke min søn Richard om medicinen.' Men jeg tog op for at bo hos Rich og hans familie, og jeg tænkte, at jeg ville fortælle ham det, og han sagde bare, 'Mor, det er fantastisk, det er absolut vidunderligt.' Han arbejder i videnskabsverdenen, så han var helt tilfreds."

Et positivt mindset har hjulpet hende med at overvinde sine gamle vaner med at overspise.

Hos Embla fandt Diana et opbakkende miljø, der tillod hende at omfavne sin foretrukne måde at gøre tingene på. For eksempel indsete hun, at det at have chokolade i huset ikke var et problem, så længe det var hendes valg ikke at spise det.

"Hovedproblemet tidligere var at i ‘slimming world’ eller hvad det nu var; tæller du kalorier alt konstant. Alt du spiser. Og det får dig til at tænke, at du kan have så meget protein eller grøntsager og du kan “synde” så og så mange gange. Det gør dig meget bevidst om de ting, du går glip af, så i fortiden, hvis jeg havde ét stykke chokolade, ville jeg spise hele pladen."

Dette positive mindset hjalp hende med at overkomme sine gamle vaner med at overspise, når hun endelig spiste søde sager. Og selvom hun stadig til tider føler ønsket om at veje under et bestemt tal, ved hun, at det er okay, og at hun har den støtte, hun har brug for, for at lykkes.

"Jeg synes, det er virkelig vigtigt, at folk ved, at der er videnskab bag dette."

Dianas rejse med Embla har forbedret ikke kun hendes fysiske sundhed, men også hendes mentale velvære. Hun føler sig mere energisk og mentalt bedre tilpas.

"Mine led siger mange tak, og jeg er meget mere energisk. Jeg tror, jeg er mentalt på et bedre sted. Mit generelle helbred er forbedret."

Som en personlig fortaler for programmet opfordrer Diana andre til at deltage i Embla, men understreger vigtigheden af at være ærlig over for sig selv. At snyde sig selv vil kun hindre fremskridt og vækst. Mentorerne hos Embla har været et afgørende støttesystem for Diana.

"Jeg vil fremhæve den fantastiske støtte, som mentorerne giver dig."

Kommunikationen med det medicinske team beroligede hende om, at hendes fremskridt blev holdt øje med og vurderet helhedsorienteret. Diana fremhæver betydningen af Emblas forløb. Det handler ikke bare om kalorietælling og at spise fedtfattige fødevarer; der er et ægte videnskabeligt fundament.

"Jeg synes, det er virkelig vigtigt, at folk ved, at der er videnskab bag dette. Så det er ikke bare hvem som helst, der bare tænkte, at det ville være en god idé, hvis vi alle holdte os til 1200 kalorier om dagen og et par godbidder – ligesom med Slimming World. Jeg tror, det er vigtigt for folk at vide, at der ligger videnskab bag Embla.”

Som en person, der har prøvet forskellige vægttabsforløb, ved Diana, at det at holde sig til livsstilsændringerne er nøglen til at opretholde vægttabet. 

"I min historie har jeg taget tabletter for at fylde min mave. Jeg har prøvet det hele; slim fast, alle de ting, der er designet til at hjælpe dig med at spise mindre. Men medmindre det kan blive din norm, er det meget sandsynligt, at vægten vil snige sig på igen."

Dianas rejse med Embla har ikke kun transformeret hendes fysiske sundhed, men også hendes syn på livet. Hendes succes med forløbet har givet hende en stor følelse af taknemmelighed og håb for fremtiden.

Navigation
newsletter

Få tips til et sundere liv

Nul spam, bare konkrete råd til at leve sundere.

Læs vores andre artikler

Gå til arkiv