Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

Sådan arbejder vi med vægttab (5 principper)

Coaching er mange forskellige ting afhængig af, hvem du spørger. Så hvordan er det helt præcist, vi vejleder dig i løbet af dit vægttabsforløb? For at gøre det konkret, har vi formuleret 5 principper, som guider vores arbejde.

Sådan arbejder vi med vægttab (5 principper)

Introduktion

Det første du skal vide om Embla er, at alt vi laver, omdrejer det vedvarende vægttab.

I alt for mange år har tendensen været at fokusere på de hurtige, overfladiske og kortlivede løsninger. Det er vi store modstandere af. Vi koncentrerer os i stedet om årsagerne bag overvægt, og arbejder for at hjælpe den enkelte med at etablere en aktiv livsstil med hverdagsrutiner, der holder på den lange bange.

Når du starter som medlem af Embla, indgår du i et personligt coachingforløb sideløbende med, at du eventuelt er i behandling med vægttabsmedicin. Men et coachingforløb kan betyde forskellige ting for forskellige mennesker. Så for at gøre det klart, hvordan vi konkret arbejder i Embla, har vi formuleret fem principper, som ligger til grund for alt vores arbejde.

Princip 1: Vi arbejder helhedsorienteret

I Embla har vi ingen tvivl om, at årsagen til overvægt er kompleks. Der er sjældent en enkel forklaring på, hvorfor nogen bliver overvægtige.

Hvis du selv lever med overvægt, vil du sikkert kunne genkende, at det er svært at pege på en enkelt grund til, at den øgede vægt er kommet. Det er sjældent et spørgsmål om at “lukke munden og lette røven”, som ellers har været en herskende antagelse i mange, mange år.

I stedet anerkende vi de faktorer, der ligger udenfor vores kontrol som individer, som eksempelvis genetiske forudsætninger og det faktum, at vi lever i et fedmefremmende samfund, hvilket gør det vanskeligt at holde vægten nede.

I et forløb med os hjælper vi dig med at stille skarpt på de mest forandringsskabende indsatsområder, som ligger inden for din kontrol. Det drejer sigt blandt andet om:

 • Kost
 • Motionsvaner
 • Søvn
 • Stress

Og ikke mindst de bagvedliggende faktorer, som for mange driver overflødig spisning.

Det kan eksempelvis være at:

 • Spise på følelser
 • Spise på automatik
 • Have en sort/hvid tilgang til sund kost

Hvis din udfordring er, at du spiser på dine følelser, så hjælper det ikke noget at få udleveret en kostplan, som du skal følge slavisk. I stedet vil vi hjælpe dig til at forstå din adfærd og udvikle strategier, du kan bruge til at håndtere den følelsesmæssige spisning.

Netop dette er vigtigt for, at du kan håndtere udfordringen på lang sigt, hvis du skulle støde på den igen, og på den måde undgå at “spolere” dit vægttab.

I Embla arbejder vi ikke med standardiserede programmer, men tager i stedet udgangspunkt i din situation, dine barrierer og muligheder. Sammen med din personlige sundhedscoach vil du finde frem til de fokusområder, som er relevante og ikke mindst realistiske for dig.

Princip 2: Funderet i videnskaben

Alt vi laver i Embla, er funderet i evidensbaseret viden.

Vi orienterer os konstant i den nyeste forskning indenfor vægttab, livsstil og medicin, og vores vejledning tager altid udgangspunkt i viden, der er gennemtestet og videnskabeligt bevist.Vores coaches rådgiver dig altså ikke på baggrund af deres egne erfaringer eller anekdotiske evidens – med mindre deres erfaringer er videnskabeligt understøttet.

I et forløb hos os vil du derfor opleve en tilgang, som afviger fra mange af de trends og slankekure, du måske tidligere har stiftet bekendtskab med. Naturligvis forholder vi os til tidens trends og tendenser, så vi kan rådgive dig omkring dem – men vi anskuer dem altid fra en kritisk videnskabelig vinkel, så vi sikrer, at du får den bedste støtte og ikke bliver vildledt.

Alle vores coaches har relevante sundhedsfaglige uddannelser (i de fleste tilfælde på kandidatniveau), så de har en dybdegående forståelse for både de fysiologiske og psykologiske aspekter af vægttab.

Det gælder blandt andet dyb viden omkring:

 • Madens vej gennem fordøjelsessystemet
 • Omsætning af føde til energi
 • Optagelse af protein, fedt, kulhydrater og alkohol
 • Kostens betydning for vægt

I forhold til det psykologiske, kan vi give dig indblik i, hvorfor det kan være umådeligt svært at implementere nye rutiner og få omsat tanke til handling, og ikke mindst hjælpe med at lave strategier for, hvordan du lykkes med at nå dit mål.

Da vi er en vægttabsklinik, som har et stort fokus på generel sundhed, beskæftiger vi os bogstaveligt talt ikke med andet. Vi kan derfor koncentrere os 100% om at finpudse vores viden, udvikle redskaber, som udelukkende har til formål at guide dig i retning af en balanceret og aktiv livsstil. Det gælder for hele vores sundhedsteam.

Vores læger og sygeplejersker er ligeledes opdateret på områder som vægttab, vægttabsmedicin, bivirkninger og eventuelt nye præparater, som måtte være på vej mod det danske marked. Samtidig har vi også et dedikeret forskningshold, som bidrager til den internationale vægttabsresearch ved at publicere kliniske studier baseret på vores unikke data og erfaringer.

Princip 3: Med udgangspunkt i din situation

Et vægttabsforløb er et maraton – ikke en sprint.

Når du arbejder med din Embla-coach vil du opleve, at fokus altid vil være på at tage ét skridt ad gangen.

Din coach vil hjælpe dig med at identificere de barrierer, som hidtil har stået i vejen for, at du har kunne nå i måle med dit vægttab. Vi hjælper med at udpege de mest forandringsskabende indsatsområder, og sammen lægger vi en plan for, hvordan vi får dig i mål. Planen tager altid udgangspunkt i din hverdag og består af mindre delmål, som er realistiske for dig at nå.

For at hjælpe dig bedst muligt, har vi udviklet en række handleplaner, som konkretiserer, hvordan du arbejder med de mest almindelige barrierer for at opnå et vægttab. 

Et eksempel på en barriere kan eksempelvis være, at du spiser for lidt eller på nogle uhensigtsmæssige tidspunkter. Det kan også være, at du ikke har en rutine omkring bevægelse, eller har brug for konkrete råd eller inspiration til at øge din daglige aktivitet.

Der findes utroligt mange andre barrierer som:

 • Stress
 • Manglende søvn
 • Manglende selvprioritering
 • Følelsesmæssig spisning
 • Og meget mere

Uanset hvilken udfordring, der er i spil hos dig, så har din coach en værktøjskasse med effektive redskaber, der kan hjælpe dig til langsomt at overkomme den konkrete barriere.

Når du først lærer at bruge disse redskaber, vil du også kunne hjælpe dig selv i fremtiden, hvis du skulle støde på en lignende udfordring. Du vil i samarbejde med din coach stille skarpt på konkrete fokusområder, som du vil skulle koncentrere dig om mellem de regelmæssige sessioner. Derfor vil du altså ikke opleve, at du skal lægge hele din livsstil om fra én dag til den anden eller koncentrere dig om at løbe fem kilometer, samtidig med, at du skræller gulerødder og dokumenterer, hvordan du har det indeni.

Princip 4: Støtte før, under og efter medicin

Som du måske allerede ved, tilbyder vi vægttabsmedicin som støtte til dit vægttabsforløb, såfremt det kunne være relevant for dig.

Med det sagt, er det altid livsstilsændringer og de bærende vaner, som er i fokus, da dette er afgørende for, at du er bedst klædt på til selv at kunne vedligeholde dit vægttab på den lange bane – også efter du er trappet ud af medicinen.

Din sundhedscoach er med dig på hele rejsen – også når du ønsker at trappe ud af medicinen.

Samtidig har vi altid for øje, at dosere medicinen, så du har en gavnlig effekt, men ikke i sådan en grad, at du slet ikke kan mærke din sult. Det er nemlig vigtigt, at du under hele forløbet har en vis appetit, så du kan lære at navigere i den og ligeledes blive venner med mæthedsfølelsen. Vores erfaringer fortæller os, at arbejdet med og forholdet til din personlige coach har en central rolle i forbindelse med udtrapningen. Derfor kan det være nødvendigt at fortsætte med den ekstra støtte, når dine nye hverdagsrutiner skal stå sin prøve

I denne periode kigger vi ofte på at implementere nye tiltag eller justeringer på eksempelvis dine kost- og motionsvaner. Her har din coach indblik i, hvilke knapper, der er relevante at skrue på for netop at få succes med din udtrapning. 

Det er eksempelvis meget almindeligt, at din appetit vender stærkt tilbage, når du nedjusterer medicinen. Og her er det rart, at have en fast støtte, der kan hjælpe dig med at opleve mæthed uden, at din vægt stiger. Det gør vi blandt andet ved at se nærmere på din kost og prioritere de fødevarer, hvor du opnår størst mæthedsfølelse eller ved at finde ud af, hvordan du kan få mere bevægelse ind i din hverdag. Din coach hjælper dig med at sikre, at du ikke ignorerer din krops sult- og mæthedssignaler, at du trives i dine nye rutiner, og at de er holdbare på den lange bane.

Princip 5: Opbakning hele vejen

Som medlem i Embla har du et personligt sundhedsteam bag dig. 

Teamet består af din dedikerede sundhedscoach, sygeplejersker, læger og endda en psykolog. Vi samarbejder tæt på tværs af faggrupper for, at du kan få den mest kompetente vejledning og føle dig tryg i hele processen.

Gennem vores app har du direkte adgang til dit team, som hurtigt kan hjælpe dig, og som løbende tjekker ind hos dig. Kontakten foregår via videoopkald og chat, så vi kan tilbyde dig den størst mulige fleksibilitet. Hvis du eksempelvis oplever bivirkninger i forbindelse med medicinen, vil en af vores sygeplejersker hurtigt komme i kontakt med dig og samarbejde med resten af vores medicinske team (og dig) om eventuelt at justere din dosis.

Udover kontakt til vores faglige team, har du også mulighed for at alliere dig med andre medlemmer. Dette foregår i vores communities i appen, hvor du kan:

 • Sparre med folk som er i samme situation
 • Dele dine op- og nedture
 • Høre om andres erfaringer
 • Få inspiration til nye tiltag i din hverdag 

Når du er nået i mål med dit vægttab og trappet ud af eventuel vægttabsmedicin, overgår du naturligt til vores Embla Embrace-program. I dette “efterstøtte” program har du fortsat adgang til alle værktøjer i appen og kan række ud til din coach, hvis livet slår knuder og vægten pludselig begynder at stige igen. Hvis det er tilfældet, står vores sundhedsfaglige team klar til at gribe dig og hjælpe med at bremse eventuel vægtøgning.

Opsummering

Når du starter på vores forløb, bliver du altså omfavnet af et tværfagligt team af sundhedsprofessionelle, som er specialiseret i at skabe vægttab, som holder på den lange bane. Derfor vil du opleve, at der bliver taget udgangspunkt i din situation, og de udfordringer som er aktuelle hos netop dig.

Vi tilbyder ingen quick fixes eller smutveje.

I stedet får du vores faste støtte i den længerevarende proces, som et vægttab uundgåeligt er. Din personlige sundhedscoach vil tage stilling til din proces fra alle tænkelige vinkler og hjælpe dig med at plukke de lavthængende frugter, så din proces bliver rar at være i, samtidig med, at du også ser resultater. Gennem konkret vejledning, der bygger på reel videnskab, hjælper vi dig med at nå dine mål og udvikle nye rutiner og vaner, som du finder motiverende og faktisk har lyst til at lave.

Under hele dit forløb følger vores sundhedsfaglige team dig tæt og sikrer, at du, såfremt du er på medicin, altid er på den mest optimale dosis. Når du er nået i mål, hjælper vi dig ud af medicinen og støtter dig i tiden efter. På den måde står du aldrig alene og vil altid have nogen til at gribe dig.

Navigation
newsletter

Få tips til et sundere liv

Nul spam, bare konkrete råd til at leve sundere.

Læs vores andre artikler

Gå til arkiv