Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

Følg med i et forløb: Jens' status efter 12 uger

Vi følger fortsat Jens ugentligt og har fået lov at lave en opfølgning på Jens’ proces efter 12 uger. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan et forløb kan køre.

Følg med i et forløb: Jens' status efter 12 uger

Navn

Jens

Alder

51 år

Mål

Tabe sig, sænke sit blodtryk og kunne løbe igen i eftersommeren (har tabt kg 21 kg)


D. 2 februar fortalte vi på vores blog om Jens ‘Glad, smertefri og 8 kg lettere’. Efterfølgende har vi fået utrolig mange positive reaktioner på Jens’ historie og ligeledes nogle spørgsmål om hans videre forløb.

Vi følger fortsat Jens ugentligt og har fået lov at lave en opfølgning på Jens’ proces efter 12 uger.
Jens har nu tabt sig 21 kg, 21 cm om taljen, blodtrykket er blevet normalt og han tænker ikke længere over aktivt at tage sunde valg. For de sunde valg er blevet til sunde vaner der passer ind i hans liv, job og hobbyer.

Siden vi sidst talte med Jens er han fortsat i det gode spor med kost, træning og gode valg. Det er svært at vælge mellem alle de succesoplevelser Jens har skrevet om i sit ugeskema og fortalt os om ved virtuelle møder, men herunder kan I læse et uddrag af hans oplevelser de sidste 8 uger.


Hvordan har de sidste 8 uger været?

Jeg har overholdt kost, træning og de gode valg hvilket har resulteret i at jeg nu har tabt mig 21 kg i alt siden 5 januar. Igen har mad horisonten udvidet sig, synes jeg selv og jeg nyder at lave mad og ærgrer mig næsten hvis ikke jeg kan få tiden til at lave maden, og i stedet må ty til rester. Selvom resterne jo også er både bæredygtige og et super alternativ til fastfood. Så alt i alt er der vist ikke noget at klage over :-)  Jeg gaber også mindre og det er dejligt.

Er der noget der er blevet nemmere eller sværere med tiden?

Det er blevet nemmere at tage de sunde valg i stedet for at tage de nemme valg da jeg nu har erfaret at det giver bonus og at jeg generelt har det bedre når jeg spiser mig mæt i protein og grønt frem for at vælge en rullekebab eller pizza.

Det bedste er jo at være i gang, og stadigvæk have følelsen af det er rigtigt. Alt i min krop takker mig hver dag.

Det kan indimellem være svært at acceptere at vægten indimellem står stille men jeg erfarer også at det kun er et spørgsmål om tid før vægten så går nedad igen.

Og svært er ikke det rigtige ord, men det har krævet lidt ekstra at blive i de nye vaner når man har travlt, uden det har været faretruende på nogen måde og jeg har stadig kunne tage de sunde valg ved at gøre det simpelt.


Mærker du nogen specifikke fysiske og mentale ændringer siden du startede i forløbet?

Oh yes, kroppen får nemmere og nemmere ved at bevæge sig. Mit tøj passer ikke mere og trapper er ikke belastende mere,. Det er eksempelvis ikke det store problem mere at nå ned til skoene. Om ganske kort tid er jeg så langt at jeg kan nå skoen med begge hænder på samme tid uden at skulle anstrenge mig. Det er fordi maven er godt på retur.

Derudover mærker jeg forandringer i og på kroppen. På kroppen er det tydeligt at mærke tøjet bliver mere og mere løst, og nærmest virker sjusket nu ;) I kroppen mærkes hele bevægeapparatet lettet, med øget aktivitet til følge.

Med hensyn til det mentale, havde jeg været på egen hånd havde jeg nok valgt at blive mere ekstrem i det jeg ville udsætte kroppen for, eller bare give slip og tænkte det heller ikke lykkedes denne gang. Men med Maria som “wingman” er det slet ikke så slemt, og troen på at det er helt normalt overvinder alligevel tankerne om at give slip og vende tilbage til gamle madvaner.


Hvad er din taktik de dage hvor det kan være svært, enten grundet mangel på tid eller udvalg af mad?

Før forløbet hos Embla og Maria havde jeg nok kunnet argumentere for at pizza, rulle kebab, etc. var et ok indslag i dagens mad. Men det er så længe siden jeg faktisk har været i den boldgade, så tanken kom slet ikke forbi mit sind. I stedet fik jeg dækket mine behov med knækbrød, pålæg, æg, banan og skyr. Det kan virke kedeligt, men sammen med maden som serveres i firma kantinen, følte jeg mig faktisk velforsynet rent energimæssigt og havde slet ingen “cravings”.


Hvad er din motivation nu for at holde dit vægttab ved lige?

Det min krop fortæller mig om hvordan den har det nu, i forhold til det der var, taler sit eget sprog og giver motivation for at det er på denne vej jeg skal fortsætte ned ad.


Hvor mange gange om ugen træner du og hvad består din træning af?

Jeg er aktiv hver dag, enten ved at cykle til og fra arbejde som er 40 km om dagen. Derudover tager jeg nogle gode gåture som er alt mellem 3-10 km om dagen. Jeg har stadig som mål at jeg vil i gang med at løbe, så det kan der ikke være længe til at jeg kaster mig over.


Hvad er dit bedste råd til dem som overvejer at starte i et vægttabsforløb hos Embla?

Livet er ved at blive lettere i mere end en forstand. Jeg kan anbefale at give Embla en chance, hvis du vil gøre en forskel i dit eget liv.

Navigation
newsletter

Få tips til et sundere liv

Nul spam, bare konkrete råd til at leve sundere.

Læs vores andre artikler

Gå til arkiv