Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

Hvad er Wegovy®?

Overvægt er en kronisk sygdom, og flere danskere end nogensinde lever i dag med svær overvægt. En af udfordringerne ved vægttab er kroppens egen biologi. Når du forsøger at tabe dig, vil din krop som modsvar holde fast på sine fedtdepoter - det er den fra naturens side kodet til at gøre for at overleve i krisetider.

Ikke desto mindre kan det gøre det svært at tabe sig, men et nyt dansk lægemiddel udviklet af Novo Nordisk har vist sig som en effektiv støtte, når vægttabet bliver en udfordring. Wegovy® er et af de lægemidler, der bruges i forbindelse med medicinsk vægttab - også hos Embla.

Find svar på nogle af de mest stillede spørgsmål om Wegovy® her, og bliv klogere på, om du er egnet til et forløb med medicinsk vægttab.

Medicin
hvad-er-wegovy

Slankemidlet som efterligner mæthedsfølelse

Wegovy® er navnet på Novo Nordisks nye vægttabsmedicin. Ved at efterligne kroppens eget mæthedshormon er lægemidlet en effektiv støtte i forbindelse med vægttab, og studier har givet resultater med vægttab på op til 20% af kropsvægten hos forsøgspersoner. 

Fra slutningen af 2022 er lægemidlet endelig godkendt til salg i Danmark. 
pharmacy

Kan man få det i Danmark?

Fra slutningen af 2022 blev lægemidlet Wegovy® godkendt til salg i Danmark. Det kommer som injektion via FlexTouch® pennen. Den medicin, der i dag bliver brugt mod fedme og overvægt, efterligner kroppens egne appetitregulerende hormoner: Den nedsætter sultfølelsen og øger din mæthedsfornemmelse, når du spiser, så længe du er i behandling.

Studier har vist, at kombinationen af fedmemedicin og motion er dobbelt så effektivt som medicin eller motion alene. Et vægttab med hjælp fra medicin er kun varigt, hvis det bliver kombineret med en livsstilsændring. Derfor bliver alle Emblas medicinske vægttabsforløb kombineret med coaching og rådgivning om kost, motion, søvn og andre vigtige livsstilsfaktorer.

doctor

Hvor kan man købe Wegovy®?

Du skal på apoteket for at købe Wegovy®, og fordi det er en receptpligtig medicin, skal du først have udskrevet den af en læge. Det kan både være din egen praktiserende læge eller en læge på eksempelvis en vægttabsklinik - det kunne være Embla.

Inden du får medicinen udskrevet, skal lægen sikre sig, at du er kandidat til et medicinsk vægttab. Dit BMI skal være over 30, og du skal være motiveret til at omlægge din livsstil. Novo Nordisks vægttabsmedicin, Wegovy®, er kun beregnet til forløb, hvor der også er fokus på motion og sund kost.

Hvordan virker Wegovy®?

Wegovy® er et såkaldt GLP-1a-lægemiddel. Medicinen virker ved at efterligne kroppens eget mæthedshormon, der hedder GLP-1. Når du spiser, bliver GLP-1 frigivet i tarmen og sender besked til hjernen om, at du er mæt, det stimulerer frigørelsen af insulin og hæmmer frigørelsen af glucagon, der regulerer blodsukkeret. Alt dette sket helt naturligt i kroppen.

Effekten af GLP-1a-lægemidler er den samme: De sænker appetitten og skaber en følelse af mæthed. På den måde hjælper Wegovy® med at opnå og fastholde et vægttab. Måden man anvender medicinen på, er ved at sig selv med FlexTouch® pennen i maven, én gang ugentligt.

embla group

Giver slankemidler resultater?

Studier har vist overbevisende resultater med vægttab på op til 20 % af kropsvægten, når Novo Nordisks fedmemedicin, Wegovy®, bliver brugt korrekt sammen med en ændring af kost- og motionsvaner. Undersøgelser har også vist, at kombinationen af fedmemedicin og motion er dobbelt så effektivt som enten medicin eller motion alene.

Undersøgelser tyder også på, at ugentlig behandling med Wegovy® kan reducere risikoen for at udvikle type 2-diabetes med ca. 60 % hos personer, der lever med svær overvægt.

Hvad er prisen på Wegovy®?

Prisen på Wegovy® varierer alt efter din dosis. Du kan forvente en pris på ca. 900 - 1.350 kr om måneden. Medicinen kommer i FlexTouch® pennen. Prisen bliver fastsat af Novo Nordisk, staten og apotekerne. Medicinsk vægttab er desværre ikke tilskudsberettiget på nuværende tidspunkt i Danmark.

Hos Embla er vores tilgang, at vores medlemmer skal være på den lavest mulige dosis af medicin. Det er livsstilsændringerne, der skal være det bærende, hvilket også vil gøre det nemmere at trappe ud af medicinen igen. Så selvom du hos Embla betaler for en mentor team, behøver det ikke blive dyrere - pga. den lavere dosis af medicin.

Ofte stillede spørgsmål

weightloss

Hvem kan få udskrevet Wegovy®?

For at få udskrevet Wegovy® skal du i udgangspunktet have et BMI over 30. Der er dog undtagelser: Hvis du er i risikogruppen for at udvikle bestemte livsstilssygdomme som f.eks. type 2-diabetes, er der mulighed få en recept på Wegovy®, selv om dit BMI er under 30. Du kan ikke få udskrevet Wegovy®, hvis du er gravid eller ammer.
lifestyle

Hvorfor skal jeg omlægge sin livsstil, når jeg bruger slankemidler?

Hvis du vil opnå et varigt vægttab med hjælp fra Wegovy®, er det nødvendigt at kombinere forløbet med en livsstilsændring. Medicinen skal bruges som en støtte, der kickstarter vægttabet, motiverer dig og hjælper dig med at holde det ved lige. Når du gerne vil tabe dig, arbejder din biologi imod dig, fordi kroppen gerne vil holde fast i de ekstra energidepoter, den har opbygget. Vægttabsmedicinen efterligner kroppens egne hormoner og får den til at arbejde sammen med dig og ikke imod dig på vejen mod et varigt vægttab. Men for at tabe dig på en sund måde - og for ikke at tage på igen efterfølgende - er det nødvendigt at indføre sunde kost- og motionsvaner som en del af din livsstil.
Apple

Hvad er forskellen på Ozempic® og Wegovy®®?

Ozempic® og Wegovy® er navne på to af Novo Nordisks produkter, der begge indeholder det aktive stof semaglutid. Semaglutid er en såkaldt Glucagon Like Peptide 1 receptor agonist (forkortet GLP-1a), og stoffet virker ved at efterligne kroppens naturlige mæthedshormon. Mens Wegovy® er et lægemiddel, der er godkendt til at behandle svær overvægt med medicinsk vægttab, er Ozempic® udviklet til at behandle sukkersyge. Wegovy® har et højere indhold af semaglutid (2.4 mg) end Ozempic® (2.0 mg). Derudover er de to lægemidler ens.
banana

Hvad er forskellen på Saxenda® og Wegovy®?

Saxenda® og Wegovy® er begge lægemidler til medicinsk vægttab. De er begge udviklet af Novo Nordisk men indeholder forskellige aktive stoffer: Mens Wegovy® indeholder semaglutid, er det aktive stof i Saxenda® liraglutid. De to stoffer minder om hinanden og virker på samme måde ved at regulere appetitten, men studier viser, at semaglutid er mere effektivt. Wegovy® har vist sig at skabe større vægttab end Saxenda®, og hvor du skal injicere dig selv med Saxenda® dagligt, er det kun nødvendigt at injicere Wegovy® én gang om ugen.
sleeping

Er det sikkert at bruge slankemidler?

Der er ingen risiko ved at bruge Wegovy® til et vægttab. GLP-1a-lægemidler er blev brugt behandling af sukkersyge i Danmark siden 2009. Det var i den forbindelse, man opdagede, at behandlingen også medførte vægttab. Forskere har siden lavet studier af, om medicinen kan bruges til at behandle svær overvægt. I dag er flere GLP-1a-lægemidler godkendt til brug i vægttabsforløb. Wegovy® er ét af dem. Nogle oplever milde bivirkninger som kvalme, forstoppelse og diarré, men medicinen er hverken farlig eller sundhedsskadelig.
grapes

Slankemidler og bivirkninger

Langt de fleste oplever kun få eller slet ingen bivirkninger ved Wegovy®. Medicinen kan give kvalme, forstoppelse og diarré, men typisk vil du kun opleve bivirkningerne i en kort periode, og de kan tit afhjælpes ved at justerer din medicindosis.

Er Wegovy® egnet til dig?

Brug af enhver receptpligtig medicin til vægttab er en beslutning, der kun bør tages i forbindelse med en kyndig vejleder med speciale inden for medicin. Hos Embla vurderer vores medicinske team hvert medlem individuelt for at bestemme den bedste tilgang.

For rådgivning og for at kontrollere hvorvidt man er egnet til Wegovy®, råder vi dig til at bestille en gratis konsultation, hvor vi kan afgøre hvorvidt du er en egnet kandidat til medicinsk vægttab.
team
Indlæser ledige konsultationer...
icon arrow left
Vægttabshåndbog