Icon open
Where are you located?

Embla is the leading international weight loss clinic. Please select the country you are located in.

Skræddersyede sundhedsforløb for svært overvægtige

Når man lever i en overvægtig krop, mødes man ofte af udskamning og fordømmelse for sin størrelse, og med besked om at man “bare skal tage sig sammen”.

Skræddersyede sundhedsforløb for svært overvægtige

En kærlig hånd til dig og din sundhed

Når man lever i en overvægtig krop, mødes man ofte af udskamning og fordømmelse for sin størrelse, og med besked om at man “bare skal tage sig sammen”. Hos Embla ved, vi at årsagerne til overvægt er mange og komplekse, og at det aldrig kan siges at være den enkeltes egen skyld, at deres vægt er høj. Vi tror ikke på at vejen til et sundere liv med mere trivsel går gennem en lynkur, rigide regler eller at “piske” sig selv hurtigt ned i vægt, men derimod gennem arbejdet med de vaner, tanker og følelser du har omkring spisning og bevægelse. Du er mere end din vægt. 

Derfor tilbyder vi skræddersyede sundhedsforløb for dig, som er svært overvægtig, og ønsker at gøre noget for at forbedre din sundhed på den lange bane. 

Hvorfor vælge et forløb hos Embla?

Årsagerne til overvægt er mange, og forskningen har endnu ikke en fuld forståelse af hvem og hvorfor vi bliver overvægtige. Vi ved dog, at mennesker som lever med overvægt, hidtil har haft dårlige og begrænsede muligheder for at tabe sig og holde et vægttab på den lange bane.

De fordømmende øjne fra omverdenen, utilfredshed med sig selv, smerter, kropslige skavanker eller en grundlæggende følelse af at være forkert leder mange ind i en ond cirkel af perioder med benhårde slankekure og efterfølgende perioder med opgivelse, hvor alle gode vaner droppes, og vægten stiger endnu mere. 

Nye medicinske præparater og ny viden om hvad der sker adfærdsmæssigt og psykologisk, når vi prøver at ændre vaner eller tabe os, har banet vejen for Emblas skræddersyede sundhedsforløb for overvægtige, som alternativ til de endeløse slankekure.

Hvad kan et forløb hos Embla hjælpe mig med?

Hos Embla tager vi udgangspunkt i der hvor du er, og hvor du ønsker at komme hen i forhold til din sundhed. Hvad end målet er et vægttab, et mere positivt kropsbillede eller et mere afslappet forhold til mad og bevægelse, hjælper vi dig på vej ved brug af metoder, der giver dig et selvkærligt og fleksibelt forhold til din vægt og mad.  

Vi kan hjælpe dig på vej mod en stabil vægt som du føler dig tilpas med, give dig redskaber til at forstå og ændre på dine vaner, træne din sult og mæthedsfornemmelse, slippe slankekurs-tankerne og forbedre dit forhold til mad og bevægelse på den lange bane. 

Skal jeg tage medicin?

Mange der har forsøgt at tabe sig mange gange har mistet kontakten til deres kropslige fornemmelser af sult og mæthed og tilliden til sig selv. Når man begynder at tabe sig, reagerer kroppen ved at øge appetitten. Denne øgede sult kan føre til, at man bliver bange og får en følelse af kontroltab, som man kan reagere uhensigtsmæssigt på. Måske har man tidligere prøvet at faste, eller undertrykke sin sult for at tabe sig, og kan ubevidst spise mere for at undgå at mærke sulten. Medicin med GLP-1-molekyler efterligner de hormoner som din egen krop frigiver når du spiser, dem som får dig til at føle mæthed. Medicinen kan for nogle give en ro til at arbejde med at mærke dine kropslige fornemmelser af sult og mæthed igen og opbygge en tillid til dine egne fornemmelser, mens du taber dig. 

Medicinen har vist et stort potentiale til at hjælpe folk ned i vægt på en hensigtsmæssig måde, uden forbud, sult eller rigide regler. Nu står vi foran opgaven med, hvordan de positive effekter af medicinen kan bruges, når vægttabet skal vedligeholdes på langt sigt. Det er en opgave vi hos Embla er dedikerede til at løse. Ved hjælp af coaching hvor du arbejder med dine vaner, følelser og adfærd forbundet til spisning og bevægelse, håber vi at kunne hjælpe dig med at bygge et solidt fundament for at vedligeholde dit vægttab og have en stabil vægt fremadrettet.

Fællesskab

Man ved fra forskningen, at det at føle sig som en del af et fællesskab, er afgørende for at føle sig motiveret i arbejdet frem mod de forandringer man ønsker at skabe for sig selv. Via Embla-appen har du altid adgang til dit eget sundhedsteam bestående af en coach, læge og sygeplejerske, som står klar til at hjælpe og vejlede når håbet svigter eller der er behov for støtte. Via Emblas community, kan du komme i kontakt med andre, som er i samme båd, og dele både succeser og udfordringer på vejen, mod hver jeres mål om at tage vare på jer selv og jeres sundhed. 

Navigation
newsletter

Få tips til et sundere liv

Nul spam, bare konkrete råd til at leve sundere.

Læs vores andre artikler

Gå til arkiv