March 22, 2023

Mød vores Embla-coach: Maria

Maria Olsen. Bachelor og Kandidat i Folkesundhedsvidenskab fra Københavns Universitet. Personlig træner og løbetræner. Slutteligt, sundhedscoach ved Embla!
Slankepiller

Navn:

Maria Høyer Olsen

Uddannelsesmæssig baggrund:

Bachelor og Kandidat i Folkesundhedsvidenskab fra Københavns Universitet. Personlig træner og løbetræner.

Stilling hos Embla:

Head of Health Coaching

Hvad er din motivation for at være coach hos Embla?

Jeg har altid haft en passion for at hjælpe andre og ret tidligt i mit liv vidste jeg at jeg skulle arbejde med mennesker. Samtidig har jeg ofte været frustreret over vores sundhedssystem og mangel på den tværfaglige fremgangsmåde hvor man fx kombinerer medicin med coaching som vi gør hos Embla. Ingen mennesker er ens og derfor er det vigtigt hvis vi for alvor vil løfte sundheden, at vi er åbne overfor at justere til det individuelle behov. Og det er fantastisk at kunne være en del af hos Embla.


Hvad laver du i din fritid?

Jeg løber og træner meget. Og det har altid været en stor del af mit liv. Jeg er ikke så god til at sidde stille, så det er en vigtig del af min hverdag at træne for at kunne holde fokus. Derudover går min fritid med min kæreste, venner og familie.


Hvad er det bedste råd du selv har fået når det kommer til sundhed og hvem gav dig rådet?

Da jeg skrev speciale inde på Panum og vi talte om anbefalinger til motion sagde min professor til mig “alt det træning vi får lavet er den rette mængde”. Forstået på den måde at lidt træning er altid bedre end ingen træning, uanset tid og intensitet. Han kunne lige så godt have sagt at det værste man kunne gøre var at sidde stille. Men jeg bed mig virkelig fast i at han valgte at tage den positive indgangsvinkel, hvilket er noget jeg virkelig kan identificere mig med privat og arbejdsmæssigt


Hvilke tre fødevarer ville du ikke kunne undvære?

Det er jo et umuligt spørgsmål, haha. Men æg, havregryn og avocado er ret dominerende i min ugentlige kost.


Hvad er dit bedste forkælelses måltid (Det må gerne være usundt)?

Uha det er jo også svært. Jeg elsker summerbirds amber chokolade. Det koster spidsen af en jetjager men alle pengene værd. Og så har altid elsket faxe kondi.


Hvilken form for træning laver du og hvad motiverer dig til at træne?

Hovedsageligt løber og styrketræner jeg. Jeg har tidligere spillet meget fodbold hvor motivationen var det sociale fællesskab. Efter jeg er blevet ældre, nyder jeg faktisk at træne selv. Det er min egen tid hvor jeg kan sætte min yndlings spilleliste på og tænke på ingenting. Hvis ikke jeg træner selv, træner jeg med min kæreste som også både løber og styrketræner meget.


Hvad er dine bedste 3 tips til at træne og holde dig motiveret?


Hvad mener du er afgørende for at man kan tabe sig og holde vægttabet ved lige?

Det afgørende er at man tænker langsigtet og bliver god til at planlægge. Struktur er nøglen til et vægttab der holder, for så bliver det også nemmere at tabe sig. Derudover er det afgørende at man er klar på at investere noget tid, specielt i starten på at notere ned hvad man spiser og tilberede nem sund mad.


Hvad er dit bedste råd til dine klienter for et vedvarende vægttab?

Mit bedste råd til mine klienter er at det hele ikke skal være perfekt. Man kan godt tabe sig selvom man en gang imellem træder ved siden af, tager på ferie eller bare har en dårlig dag. Så længe man hovedsageligt spiser godt og spiser sig mæt i de rigtige ting.


Hvad er din yndlingsdestination at rejse til?

Nu har jeg en italiensk kæreste og jeg må bare sige at jeg elsker det sted, deres mad og deres vin. Og ellers alle steder der er solskin. Jeg er ikke et vinter menneske, så der bliver skruet op for D-vitaminet i vintermånederne, haha.

Vores blog

Måske er du også interesseret i?

Se flere artikler

Opskrifter

Din inspiration til måltider

Se flere opskrifter