Lige nu tilbyder vi første måned i dit forløb gratis. Ingen binding.
Book gratis samtale
January 17, 2023

Debbies egen kamp mod kiloene

Slankepiller

Navn

Debbie

Uddannelsesmæssig baggrund

Sygeplejerske i 2004 og Anæstesisygeplejerske i 2014

Stilling hos embla

Sygeplejerske

Du har selv oplevet på egen krop at skulle tabe dig. Hvad var din største motivation til at tabe dig?

Jeg elskede at være gravid begge gange jeg var det, og følte mig smuk og bemærkede slet ikke, at jeg tog henholdsvis 12 og 20 kg. på. Men efter fødslerne savnede jeg min egen krop og følte, at den krop jeg var i, var en overgangskrop som aldrig helt blev min egen. Jeg var stolt over, at man kunne se, at den havde båret børn, selvom den er sluppet billigt, om man kan sige det, for jeg er så heldig at have fået lov til at bære mine børn selv. Så alt det er kærkomment og klæder mig. Men den var blevet blød på en måde, som ikke lignede mig, og det hæmmede mig i den måde jeg klædte mig på.

Hvor lang tid tog det dig at smide de kilo du gerne ville?

Det tog lang tid at finde overskuddet til mig selv, for al min kærlighed og al min tid blev lagt hos de små, så faktisk startede jeg først, da den mindste blev 2 år. Selve vægttabet gik sin gang med et kg om ugen i 18 uger.

Havde du nogen tilbagefald hvor du følte at det hele kunne være lige meget?

Ork ja. Især i sommerferien. Der blev det hele lige meget, for jeg kunne ikke holde min diæt og overkompenserede i stedet. Til min store overraskelse, havde jeg taget et kilo på efter 3 ugers ferie, og så var jeg oppe på hesten igen.

Var dine venner og familie gode til at støtte op omkring dit mål?

Ja meget. Og det gør det hele meget nemmere, for så accepterer omverdenen ens valg og fravalg.

Hvad var det sværeste ved dit vægttabsforløb?

De sidste 3 kg. Dem kæmpede jeg med i lang tid. Men det var dem der gjorde, at jeg fik min krop tilbage.

Fik du nogen specifikke aha-oplevelser som kiloene slap?

Ja at lange tilbagefald koster. Ikke nødvendigvis en øgning i vægt men at vægttabet stopper. Jeg ville ønske, at jeg dengang havde lært at reflektere og vælge anderledes dagen efter en eksempelvis fødselsdag eller lignende i stedet for at sidde fast for længe og give lidt op.

Hvordan holder du dit vægttab ved lige?

Uha ærligt så har jeg da også svinget lidt efterfølgende. Men ikke så meget. Jeg kommer altid tilbage til den vægt som ligner mig. Og jeg bliver bedre til at lære at komme tilbage på rette kurs. Vigtigst for mig er det at passe rigtigt godt på kulhydrater. Jeg kan næsten mærke væsken trække sofaen frem og lægge sig til rette de helt forkerte steder på mig, når jeg har spist mange kulhydrater. Jeg elsker kulhydrater, og jeg spiser dem i weekender og til fest osv men ikke hver dag. For så er det, at væsken slår lejr på mig :)

Hvad er dit bedste råd til dem som gerne vil tabe sig?

Jamen det må næsten være at lade kulhydraterne være en gæst man tager med til fest. Og så at acceptere at livet sker, og at man sagtens kan vælge at spise sundt dagen efter en fødselsdag mv. Kuren eller den nye livsstil er ikke ødelagt, fordi man har hygget sig.

Vores blog

Måske er du også interesseret i?

Se flere artikler

Opskrifter

Din inspiration til måltider

Se flere opskrifter